Naslovna Vijesti Srbija optužuje huligane iz Splita da su dobili veliki novac za nerede...

Srbija optužuje huligane iz Splita da su dobili veliki novac za nerede u Beogradu

1

Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug, Ante Firić i Damir Tovarović – to su šestorica hrvatskih državljana koji su u srijedu navečer sudjelovali u žestokom obračunu na južnoj tribini stadiona Partizana, piše Jutarnji list.
Spomenuta šestorka, među kojima ima i onih itekako poznatih po kriminalnim aktivnostima, u Beograd je stigla na poziv jedne od podskupina Partizanovih navijača koja je htjela preuzeti prevlast među Grobarima. Treba jasno istaknuti kako navedeni nisu povezani s hrvatskim navijačkim skupinama niti su dio navijačke scene.

Njihov puč nije uspio, nakon 20-ak minuta velikog obračuna izbačeni su s tribine pretučeni, spaljeni bakljama, bez majica te dokumenata i osobnih stvari koje su im Grobari uzeli.

U međuvremenu, ova priča u srpskim medijima i dalje obiluje novitetima. Tako sada donose da su splitski plaćenici dobili po 10.000 eura da se pojave na stadionu Partizana i izazovu haos.

Ispomoć su imali u obliku dijela Grobara iz podskupine Vandal Bojs te ljudi iz Makedonije, Grčke i Bugarske s debelim dosjeima.

Dio medija u Srbiji u cijelu priču, osim beogradskog podzemlja koje bi htjelo kontrolirati tribinu Grobara, uvlači i neimenovanog visokog dužnosnika Partizana.

Planirali su da će uz pomoć 30-ak snažnih momaka rastjerati sadašnje čelništvo Grobara, ali “računicu” im je poremetila spoznaja svih preostalih na tribini, nekoliko hiljada navijača, u trenutku kad je krenulo skandiranje “Delije, Delije”. Poslije toga su ih Grobari pomeli, a dvojica od šest Splićana su završili u bolnici.

Špekuliralo se kako je Ante Firić pobjegao, ali prema posljednjim informacijama on je nakon liječničke obrade pušten.

U bolnici se, pak, još uvijek nalazi bivši kick-boksač i MMA borac Damir Tovarović čija se supruga Mia oglasila demantiravši objavu iz hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova da hrvatski državljani nisu zatražili konzularnu pomoć Veleposlanstva RH u Beogradu.

1 KOMENTAR

  1. Kakvo pomoc Mia trazi,da ima pravda treba ih osuditi na minimum 10 godina ali kako kod nas stvari i sudstvo bice pusteni uz udlovnu kaznu.

Comments are closed.

Posting....
Exit mobile version