Sramotni poraz trenera Sivića

Fudbaleri Novog Pazara izgubili su od Napretka u Kruševcu, od jedne od najslabijih ekipa u superligaškom društvu. Da stvar bude još tragičnija, Pazarci su vodili posle prvog poluvremena sa 1:0, da bi domaćini preokrenuli i na kraju slavili sa 2:1.

Ovo je verovatno jedno od najgorih izdanja plavo-belih, iako nisu blistali ni na prethodnim utakmicama, čak i onima koje su pobeđivali.

Ništa nije vredno pomena sa ove utakmice, osim Rodnijevog gola posle briljantne Ljajićeve asistencije. Pozitivnu ocenu još jedino zaslužuju borbeni Bojat i najbolji igrač kod Pazaraca, na ovoj utakmici, štoper Đurić. Svi drugi igrali su ispod nivoa i prosečne ekipe u elitnom rangu.
Ali najgori akter kod gostiju bio je trener Tomislav Sivić. I ovo nije prvi put da strateg plavo-belih gubi bodove zahvaljujući očiglednim greškama u vođenju utakmice. On je jedini krivac što je Pazar izgubio dva boda na domaćem terenu protiv Čukaričkog (2:2), iako je imao vođstvo od 2:1.

Zbog kukavičke igre protiv Kruševljana, gosti nisu ni zaslužili da pobede. Remi je bio najpravedniji ishod, ali i to je neuspeh, s obzirom na to da je po kvalitetu Napredak daleko ispod Novog Pazara.

Ali na čelu sa Sivićem, plavo-beli teško da mogu više i bolje. Svaki gledalac sa tribina bolje vidi stanje na terenu od Sivića. Na svakoj utakmici ili kasni ili greši sa izmenama.

A posebna je priča što autoritet gradi trenirajući strogoću na mladim igračima, dok sa starijima i iskusnijima pravi paktove, jer tako računa da ima mir u svlačionici.
Mir će možda i dobiti, ali ne i utakmice. I ovo što se dešava upravo je rezultat sebičnih kalkulacija Tomislava Sivića.

Da li je moguće da ne vidi da je u duelu sa Napretkom ekipa pala već u 60. minutu? Mesarović i Đuranović su bukvalno šetali terenom. Zamenjeni su tek posle 80 minuta.

Da se ne lažemo, Pazar nije blistao ni na utakmicama protiv Radničkog i Vojvodine, ali zahvaljujući individualnim kvalitetima ostvarene su značajne pobede. Rezultat je bio mnogo bolji od prikazane igre.

Ovo je bez ikakve sumnje najbolja ekipa Novog Pazara otkako se takmiči u Super ligi. Šta to vredi kad plavo-beli nemaju sreće sa trenerima. Ni Trajković ni Sivić nisu vođe koji mogu da budu na klupi jedne ovakve ekipe.

Naravno, presujetni Sivić će da nađe neko opravdanje u koje više ne veruju ni mala deca. Osim njega samog.

A. Plojović

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO