Sramno sudjenje večeras u Ligi Šampiona! Borusija i Real prošli nezasluženo ! (video)

galatasaray-v-real-madrid-uefa-20130409-121935-557

Radnja kakvu ne bi režirali ni najbolji reditelji iz Holivuda! Revanš utakmice četvrtfinala Lige Šampiona su po mnogima bile čiste sigurice Borusije i Reala! Medjutim, tako nisu mislili igrači Galatasaraja i Malage.

Utakmica u Istanbulu je bila, kako su mnogi pretpostavljali, samo egzibiciona. Pobeda Reala od 3:0 u prvom meču četvrtfinala sa Galatasarajem nije davala mnogo šanse ekipi iz Istanbula da može do polufinala. Šanse su im bile još manje kad je Ronaldo na sraman način doveo Real u vodstvo. Linijski sudija nije podigao zastavicu, iako je bilo očigledno da je Portugalski superstar bio bar pola metra u ofsajdu. To nije demotivisalo igrače Galate, kao ni navijače koji su bili zaista sjajni. Krenuli su žuto – crveni na sve ili ništa. I isplatilo im se. Izjednačio je Ebue sjajnim pogotkom iz voleja. Onda posle sjajne akcije Galata dolazi do prednosti od 2:1, pogotkom Snajdera, da bi Drogba ubrzo nakon toga uneo nemir u kosti igrača Reala. Stajalo je na semaforu Galatasaraj – Real Madrid 3:1 !!! I da nije bilo tog pogotka iz očiglednog ofsajda, Galata bi imao rezultat koji ih vodi u produžetke. Ovako, morali su da postignu još dva pogotka Realu, što se ispostavilo kao nemoguća misija za izabranike Fatiha Terima. I onda u poslednjim trenutcima meča, Ronaldo postavlja konačan rezultat, Galata – Real 3:2 !

http://www.dailymotion.com/video/xyvilv_y-yy-footyroom-com_webcam

Neverovatan meč se odigrao i u Dortmundu. Imali su igrači Borusije više od igre, ali su Španci bili strpljivi i iskusno čekali svoje šanse iz kontra napada. I povela je Malaga, golom Hoakina i već tada se naslućivalo da će utakmica postati dinamična. Tako je i bilo. Izjednačila je Borusija već u prvom poluvremenu, a s tim rezultatom se i otišlo na pauzu. Krenuli su igrači Borusije silovito u drugom poluvremenu i napravili nekoliko izglednih šansi. Medjutim golman i odbrana Malage su bili na visini zadatka. I onda hladan tuš ! Malaga dolazi u vodstvo od 2:1 u 88 minutu utakmice. I tada se činilo da je sve gotovo. Morao je Dortmund da postigne 2 pogotka do kraja. Sudija je produžio meč za 4 minuta i mnogima je to ulilo nadu da Borusija može do pobede. U drugom minutu nadoknade počinje triler. Borusija je izjednačila, ali ostalo je svega 90 sekundi do poslednjeg sudijskog zvižduka. Igrači Malage su delovali jako zbunjeno i uplašeno. A onda posle trilera i horor za Špance. Borusija dolazi do potpunog preokreta, ali na koji način. Sramno isto kao i kod prvog gola Reala, samo što je sad u ofsajdu bilo čak četvorica igrača Borusije. Sudija to “nije video”, ali gola nije bilo… Tek nakon “odbijuše” lopta dolazi do Santane koji je, gle čuda bio u ofsajdu, koji linijski sudija “nije video” – OPET, i Borusija dolazi do polufiala.

http://www.dailymotion.com/video/xyviga_d3-2m-footyroom-com_creation

I pitamo se! Čemu 5 sudija ?! Gde je profesionalizam ?! Nema veze to što su Galata i Malaga puno manje ekipe od svojih večerašnjih rivala, ako su mogli da prodju, pa nek prodju… Zaključićemo konstatacijom da sudije u poslednjih 7-8 godina, uništavaju fudbal svojim greškama! Ovo večeras je SRAMOTA ! Pogotovu gol Borusije u 94 minutu.

Izvor: SportKlik

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO