SRAM TE BILO VUJADINE RADENKOVIĆU

Pazaraska fudbalska mašina melje sve redom. Skalp je uzet sada i niškom Radničkom, čija je publika, aplauzom ispratila goste posle ubedljive pobede na Čairu od 1:3. Golove su postigli oni koji su i najviše zaslužili da ih daju, Nikčević, Majdevac i Rubežić.

Ove sezone, bez ikakve sumnje, tri najbolja igrača Plavih. Nikčević i Rubežić su jednostavno eksplodirali, a pojačanje Majdevac je možda i najbolji centarfor u ligi. Sa još dva pojačanja Pazar sa pravom može da se bori za odlazak u Evropu.

Istina, prvo poluvreme je bilo tragično loše, ali kad imate Bojicu Nikčevića u timu, onda je sve lakše, sam uzme loptu protivničkom igraču, sam krene ka golu, raspali i lopta završi u mreži Drobnjaka.

U najboljem trenutku je Pazar došao u vodstvo, a u drugom poluvremenu je potpuno kontrolisao igru i bilo je samo pitanje sa kojom će se razlikom završiti meč. Ne pamti se kada su Plavi izgledali ovako moćno, a posebno da imaju stoprocentan učinak iz tri utakmice sa ekipama iz samog vrha našeg fudbala.

Niška publika je bila za čistu desetku, bez ijedne ružne reči, a kao što smo rekli, na kraju su i pozdravili pobednike.

Trener Sivić je bio korektan u izjavi nakon meča, čestitajući Novom Pazaru na zasluženoj pobedi. To se ne može reći za njegovog pomoćnika Vujadina Radenkovića. Solidnog fudbslskog analitičara i retko lošeg čoveka. U dva navrata je boravio u Novom Pazaru i sve najbolje je govorio o klubu i gradu. Po dolasku u Niš, ne zna se o kome je lošije pričao, naglašavajući da je Pazar prljav grad i da tamo žive čudni ljudi. Kakav je čovek Radenković najbolje ilustruje činjenica da je sve najgore govorio o prvom treneru Berberu, kome je bio pomoćnik u Pazaru, a bolje mišljenje nije imao ni o Siviću, koji ga je sad doveo u Niš.

Ni to nije kraj priče. Radenković je uživao da igračima koji su u drugom planu govori da bi oni sigurno igrali, da se on pita. Tako je permanentno stvarao lošu atmosferu u klubu i podgrejavao njihovo nezadovoljstvo. Verovatno bi neki psihijatar mogao da objasni ovakvo ponašanje čoveka koji prima platu od onih protiv koji radi. Nišlije tvrde da su sa Radenkovićem imali slično iskustvo. Kako seješ tako i žanješ.

Pazar nosi tri boda, a Radenković neka i dalje nosi svoju mržnju.

E. Pramenković

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO