Spremite se, danas će biti TROPSKA VRUĆINA!

U Srbiji u nedelju nakon vedrog, u dolinama i kotlinama svežeg, ponegde i maglovitog jutra, tokom dana sunčano i toplo. Vetar slab do umeren, promenljivog pravca. Minimalna temperatura od 14 do 21°C, maksimalna dnevna od 28 do 33°C.

Slične vremenske prilike nas očekuju i u Beogradu – sunčano i toplo sa slabim do umerenim vetrom istočnih pravaca. Minimalna temperatura 19°C, maksimalna dnevna 31°C.

U Srbiji narednih dana sunčano i tropski toplo, samo se ponegde u brdsko-planinskim predelima očekuje lokalni razvoj oblačnosti i ređa pojava pljuskova sa grmljavinom. Maksimalna temperatura tokom većeg dela sledeće sedmice biće uglavnom od 30 do 35°C

U Beogradu narednih dana sunčano i tropski. Maksimalna temperatura sledeće sedmice i biće i do 34°C.

U nedelju iznad većeg dela Evrope biće sunčano i veoma toplo. Pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u delovima centralne, istočne i everoistočne Evrope. Najhladnije biće u Norveškoj sa temperaturom oko 20°C, najtoplije na jugozapadu Španije i na jugu Portugalije sa temperaturom i preko 45°C.

Tropske temperature zahvatile su i Balkansko poluostrvo. Sutra izuzetno toplo, samo se tokom dana očekuje razvoj oblačnosti, a ponegde i ređa pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom uglavnom u brdsko-planinskim predelima. Maksimalna temperatura od 28°C na istoku do 37°C na zapadu poluostrva.

U nedelju na grčkom primorju sunčano, ponegde povremeno uz umerenu oblačnost. Vetar slab do umeren, promenljivog pravca. Minimalna temperatura od 19 do 24°C, maksimalna dnevna od 29 do 34°C.

Na crnogorskom primorju u nedelju sunčano i toplo. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Minimalna temperatura od 22 do 24°C, maksimalna dnevna od 29 do 32°C.

I na hrvatskom primorju biće veoma toplo, ali i sparno. Duvaće slab do umeren severoistočni vetar. Minimalna temperatura od 21 do 25°C, maksimalna dnevna od 29 do 35°C.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO