Utorak, 17 Maja, 2022
NaslovnaVijestiSPREMAN ALI NESPREMAN - ZUKORLIĆ - spreman za smenu?

SPREMAN ALI NESPREMAN – ZUKORLIĆ – spreman za smenu?

Glavni Muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer ef. Zukorlić u izjavi za WEB PORTAL KOJI KONTROLIŠE istakao da mu je sloboda Islamske zajednice i njenih pripadnika, autonomnost i jedinstvo ove institucije i naroda važniji od supstvenog položaja:

 MUAMER ZUKORLIĆ
MUAMER ZUKORLIĆ

“Ne vidim sebe u ulozi doživotnog predvodnika Islamske zajednice, iako nikada neću pristati da se promjene vrše političko-medijskim udarima ili raznim peticijama, čime se ugrožava Ustavni poredak i pravna procedura sistema Islamske zajednice. rokomentarisao je Zukorlić za svoj web protal ne precizirajući o čemu se konkretno radi, tako da ostaje nejasno o kakvim se peticijama radi.

Kako nezvanično saznajemo a mediji već mesecima spekulišu o tome Zukorlić je izgubio podršku u samoj Islamskoj Zajednici, što je potvrdio i mr Bekir ef. Makić koji je posle verbalnog napada na njega od strane Zukorlića izjavio da je većina u obe islamske zajednice koje deluju na prostoru srbije za jednu i jedinstvenu islamsku zajednicu. Jedna od verzija koja je veoma moguća je i da je reis Kavazović izvršio dodatni pritisak na njega pa je posegnuo za ovakvim korakom.

Zukorlić dodaje da Islamska zajednica ne smije dopustiti da se o njenom konceptu i rukovodstvu odlučuje u političko-interesnim krugovima u zemlji ili inostranstvu, etiketirajući tako Tursku kao faktor koji predvodi jedinstvo islamskih zajednica.

Sve što je od značaja za Islamsku zajednicu mora biti u cilju zaštite islama i muslimana, o čemu će odlučivati legalni i legitimni organi Islamske zajednice” – istakao je Glavni Muftija Islamske zajednice u Srbiji, muftija sandžački Muamer ef. Zukorlić.

Muftija je također naglasio da zahtijeva od organa i nosioca najviših funkcija u državi da prestanu sa selektivnom primjenom Zakona o crkvama i vjerskim zajednicama, te da Islamskoj zajednici omoguće primjenu zakonom zagarantovanih prava na slobodu, autonomnost i jedinstvo.

RELATED ARTICLES

25 KOMENTARA

 1. Teska je to mutljavina od covjeka. Nesto se krije iza ovoga!?
  Da bi da ode, pa ovako ili onako! Da ovaj jadni, napaceni narod odahne!

   • Ja tvoju necu pa makar me i molio.
    Eto na kakve je futove spala podrska Muftiji Muameru ef. Zukorlicu, Glavnom Muftiji Islamske Zajednice u Srbiji!!! GOTOV JE, Insa'allah!!!

    • Omere, Bog ti dao zdravlje za ovaj odgovor. Vrlo pametan odgovor ovim ludacima. Eto cemu ih muftija uci psovanju……

   • Po rjecniku se poznaje koga podrzavas i kakav si vjernik ! Vecina ZLUkorlicevih simpatizera je ovakva ti si samo jedan koji pokazuje lice svoga vodje !

   • “Uguši svoj nagon,ili će te on ugušiti. Pobijedi svoju gordost,MUFTIJA.Svaki faraon ima svog Musu. Vjeruj u Boga,sjeti se kako si nastao i koje ti je zadnje odredište. Tvoja savjest je tvoja kibla, Muftija, nemoj je izgubiti”

 2. Može se između redova pročitati šta hoće ovim potezom.Čuj spreman da ode s funkcije al odlukom organa IZ tj. njegovog okruženja:)..

  • NECE muftija nikuda nedamo mi MUMINI,a ti bjednice kud ces ti znas li bit ce ti i vlastita koza tjesna,a ti kao toliko uvakufio pa neznas gdje je zavrsilo,fuj fukaro pazarska.

  • ljigavce poput jahje,samka,reska,seada,tandrcka,i ostale mnogobrojne rodbine staga sam insana nabrojo a nijednog coveka jadovi jadni

  • ada ja krijem zbog one ahmedije nedam da je bruka no ta bitanga sve iznosi na videlo i kuce i stanove i ranceve po dezevi i besne autove a znamo ga kako je doso u kacu pa na magare al neznam kako ce se ponovo navic na konjska kola

 3. Banda trice. Video sam. Pokusava futo da izazove sazaljenje kod naroda. Eto sta je doziveo e vesekice veseli

 4. on misli da cio narod po cio dan misli o njemuu,

  imao je veliku podrsku al je oterao najbolje ljude oko sebe, sve je razjurio svojom bahatoscu, netaktican je bio.

  zao mi je sto je razjurio onu energiju, ali kad on ode, energija ce ponovo biti tu,. dzemat ! dzemat je izlaz. slozno narode!!!
  suljo, muftija i rasim sve razbijaju. narode, budi slozan

 5. On ti je jadnik gotov. Dodushe to shto je imao dobrih ljudi on ih je oterao. Vidi veselik i sam da su ovi oko njega za pare

 6. Njemu se netreba vjerovati,ali i sama njegova izjava kazuje o tome da i ovo radi neiskreno,da svaka njegova riječ je nešto što nije ni blizu istine.U svojoj izjavi on kazuje o tome da će se “jednog” dana maći sa funkcije koju zauzima u toj IZ,a zatim kazuje da će kada se to desi opet taj novi polagati zakletvu pred njim.Šta smo uradili ništa.On će i dalje “vladati” u toj njegovoj I.Z.Kako namazan u tisuću boja tog čovjeka treba pod hitno poslati negdje odakle više neće moći doći ovamo.

 7. nemoze on da ode prvo damuse sudi stoje opljacko i gdeje sakrijo pare od islamske zajednice a mozda daga osude smrtnom kaznom ito vesajnem serijatski zakon

 8. Ljudi, nije fer da robija sam:)..? Treba da mu prave društvo i njegovi dupelizci, Šaćirović, ona debeli trupac Admir, ne znam kako se zvaše onaj jedan od metar i žilet što mu je nalago šporet, valjda je doktoriro, skeletor Samir Škrijelj, skupina njegovih gorila…

Comments are closed.

- Advertisment -

POPULARNO