Naslovna Vijesti Hronika Sprema se udar na tajkune i političare: Velika hapšenja iduće nedelje

Sprema se udar na tajkune i političare: Velika hapšenja iduće nedelje

375321_bredli-mening-3ap_f

Aleksandru Vučiću ostalo je još 27 dana da ispuni obećanja vezana za rešavanje 24 sporne privatizacije što je zahtevala Evropska unija, a kako saznaje „Blic”, već tokom sledeće nedelje očekuje se nekoliko velikih hapšenja.
Izvor našeg lista iz policije navodi da su sve istrage završene i da će do kraja meseca, baš kako su Vučić i direktor policije Milorad Veljović najavljivali, biti završeni.

– Već sledeće nedelje će biti novih privođenja u slučaju zloupotreba u „Galenici”, a odmah zatim slede i nastavak akcije u „Azotari” i otvaranje slučaja „Veterinarski zavod” – kaže izvor „Blica” blizak istrazi.

Naš sagovornik objašnjava da je u planu privođenje nekoliko uticajnih privrednika i tajkuna, a odgovornost neće moći da izbegnu i neki političari.

– Vrlo skoro je u planu i realizacija predmeta ATP Vojvodina i nastavak oko Nuba investa – otkriva naš sagovornik.

Direktor policije nedavno je izjavio da neće sve privatizacije dobiti epilog na sudu, budući da nemaju sve elemente krivičnog dela, ali da će policija sve podatke do kojih je došla, dostaviti tužilaštvu.

– Mi ne radimo samo te 24 sporne privatizacije, nego još mnogo onih koje su na neki način i bitnije. Mi nećemo stati i posao sa 24 privatizacije neće stopirati dalji rad u borbi protiv korupcije i kriminala pre svega u vezi sa drugim privatizacijama – istakao je direktor policije.

Prvi na udaru:

– Veterinarski zavod
– Galenika, nastavak akcije
– Azotara
– ATP
– Srem put
– C market
– Nuba, nastavak

sandzakhaber / izvor: blic.rs

Exit mobile version