Naslovna Vijesti Hronika Sprečeno krijumčarenje cigareta u Srbiju iz Bugarske

Sprečeno krijumčarenje cigareta u Srbiju iz Bugarske

spreceno-krijumcarenje-cigareta-u-srbiju-iz-bugarske

GRADINA – Na graničnom prelazu Gradina, carinici su u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 3.000 komada različitih cigareta u Srbiju iz Bugarske, iako je dozvoljen unos 50 cigareta saopštila je Uprava carina.

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao putnički kombi bugarskih registarskih oznaka sa troje putnika, koji su rekli da nemaju ništa da prijave osim ličnog prtljaga i po dva boksa cigareta.

Međutim, kako saopštava Uprava carina utvrđeno je da to nije bilo sve, jer je u kesama kod prednjih sedišta pronađeno devet boksova, a potom u jednom od kofera u prtljažniku, još 12 boksova cigareta „marlboro“, „davidov“, „danhil“ i „parlament“. Carina ukazuje da cainici svakodnevno staju na put takozvanom „mravljem švercu”, odnosno putnicima koji u ličnom prtljagu krijumčare manje količine robe, najčešće cigareta, te da se obično radi o ljudimakoji pokušavaju da ih ilegalno prenesu do zemalja Zapadne Evrope gde je njihova cena znatno viša u odnosu na balkanski region.

Exit mobile version