Naslovna Featured Istaknuto SPP: Lista Bošnjačko-srpskog saveza je klasična podvala

SPP: Lista Bošnjačko-srpskog saveza je klasična podvala

spp:-lista-bosnjacko-srpskog-saveza-je-klasicna-podvala

Iz Stranke pravde i pomirenja oštro su osudili intenciju formiranja inicijativnog odbora Bošnjačko srpskog saveza, navodeći da je Lista Stranke pravde i pomirenja – Jedinstveno za slobodno vijeće na čelu sa dr. Misalom Pramenković jedina lista koja će predstavljati rahmetli muftijin pokret na ovim izborima, oko koje su se, navode, usaglasili i podržali svi duhovni, naučni, kulturni i nacionalni činioci Muftijnog pokreta u Sandžaku i dijaspori.

U saopštenju se dalje navodi da je Samir Tandir koji je na čelu odbora Bošnjačko srpskog saveza, SPP “napustio zbog neslaganja sa politkom stezanja obruča oko kriminala”, te da je “odgovoran za niz afera u Prijepolju, kao i za hapšenje i procesuiranje časnih i poštenih funkcionerki SPP-a Alise Talović i Sabire Hadžiavdić”

U SPP-u smatraju da je lista potpredsednika Bošnjačko srpskog saveza Admira Muratovića klasična podvala, te da Muratović kao nosilac liste nije mogao da skupi ni jedan potpis u Novom Pazaru, svom rodnom gradu, kao ni u susednom Tutinu.

“Lista je sakupljena falsificiranjem baze podataka SPP-a u Prijepolju, uz pomoć Samira Tandira koji je ranije bazu podataka otuđio iz Stranke pravde i pomirenja” navode iz SPP i dodaju da je Admir Muratović tu stranku napustio zbog neslaganja sa politikom pravde i pomirenja i insistiranja na politici nepravednog i primitivnog blaćenja ljudi.

“Obzirom da taj savez nema kapaciteta ni da pređe izborni cenzus za Nacionalni savjet, cilj je da se SPP listi na čelu sa dr. Misalom Pramenković umanji određen manji broj glasova u nadi da će spriječiti da samostalno formira novu većinu u Vijeću i da konačno dođe do oslobođenja 32 godine uzurpiranog Vijeća, kao i da dio tih glasova ode po automatizmu SDA i SDP stranci” navodi se u saopštenju.

Iz SPP pods3ćqju da je jedan od osnivača najavljenog Bošnjačko srpskog saveza i Fadil Nikšić, za kojeg tvrde da je pokušao da obori vlast u Sjenici, formira novu većinu na čelu sa SDA predseednikom Opštine i da Opštinu vrati u pređašnje stanje zaduženosti, kriminala i nerada.

“Glas za Bošnjačko srpski savez je glas za opstanak SDA na čelu BNV-a, stranku koja je najodgovornija za udar i cepanje Islamske zajednice u Srbiji” poručuju iz SPP.

Dalje poručuju da su Samir Tandir, Admir Muratović i Fadil Nikšić napuštanjem SPP-a i otuđenjem odborničkih mandata izdali i izneverili amanet rahmetli Muftije Muamera Zukorlića, osnivača i lidera Stranke pravde i pomirenja, i to, kako navode, “manje od godinu dana od njegove smrti, te se svrstavaju u red onih koji su pokušali nauditi rahmetli Muftijnom političkom pokretu, kako je to ranije činio Emir Elfić, za kog je rahmetli predsjednik naše stranke rekao: “Svi oni koji pomisle da ako izađu iz kuće će naškoditi kući, neće joj naškoditi. Oni će izazvati neugodan osjećaj u kući, ali će samo sebi naškoditi.” navodi se u saopštenju Stranke pravde i pomirenja.

Exit mobile version