SPP (bivša BDZS bez Sandžaka i Bošnjaka) brani divlju gradnju na trgu

Novi Pazar – Stranka pravde i pomirenja Muamera Zukorlića danas je održala press-konferenciju na temu, kako je rečeno, najnovijih napada na vakuf Islamske zajednice, konkretno na Fakultet za islamske studije, izjavama predstavnika aktuelne vlasti i stranaka SDP i SDA. Portparol stranke se ogradio od podrške divljoj gradnji na gradskom trgu, ali je naglasio da SPP zastupa odbranu sistema univerzalnih vrednosti.

Portparol Stranke pravde i pomirenja Edin Đerlek na samom početku konferencije postavio je sam pitanje koje je inače visilo u vazduhu: zašto ova partija poteže ovu temu ako smatra da se ona ne tiče njihove stranke. I ako Muamer Zukorlić nema nikakve veze sa divljom gradnjom na Gradskom trgu. Međutim, ispostavilo se da je jedan od glavnih razloga današnjeg obraćanja javnosti dovođenje imena lidera SPP u medijima sa nezakonitom gradnjom. Drugi razlog za sazivanje današnje konferencije, rekao je Đerlek, je taj da svaki pojedinac ili politička organizacija ima pravo da brani utvrđeni islamski vrednosni sistem baziran na univerzalnim vrednostima, a koji se osporava u medijima.

„Naravno, ovde imamo jednu intenciju da se zapravo nanese šteta ugledu, reputaciji i autoritetu gospodina Muamera Zukorlića. Motivi toga su razni, ali osnovni motiv je jačanje Zukorlića kao političke ličnosti i jačanje naše partije na političkoj sceni“, rekao je portparol Edin Đerlek .

Na pitanje kakav je zapravo stav Stranke pravde i pomirenja prema divljoj gradnji na Gradskom trgu i zašto to pitanje doživljavaju kao napad na Fakultet za islamske studije, Đerlek nije direktno odgovorio. Ali zato je na novinarsko pitanje o potezanju eventualne odgovornosti za pominjanje lidera stranke SPP Muamera Zukorlića u vezi divlje gradnje, naveo našu televiziju.

RTV Novi Pazar će i ubuduće objektivno i pravovremeno izveštavati o ovom i drugim slučajevima divlje gradnje, a u interesu svih građana Novog Pazara. Iako se ograđuju od divlje gradnje na Gradskom trgu i bilo kakvih veza sa objektima na istoj lokaciji SPP je upravo u ovom objektu i osnovana, a njen osnivač Muamer Zukorlić svečano je otvorio salu za veselja i pozivao ljude da tu organizuju svečanosti i razna slavlja. Zgradi je nedavno vraćen natpis Fakultet za islamske studije, ali građani Novog Pazara nisu videli ni jednog studenta da ovde ulazi.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO