Naslovna Sandžak Sportski Novi Pazar će tek reći svoje

Sportski Novi Pazar će tek reći svoje

U organizaciji Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije i uz podršku lokalne samouprave, danas je U Novom Pazaru po prvi put održan „Mali sajam sporta“.
Tim povodom gosti gradonačelnika Nihata Biševca bili su ministar omladine i sporta i proslavljeni vaterpolista Vanja Udovićić, predsjednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i prvi čovek Saveza za školski sport Željko Tanasković.
Obraćajući se prisutnima u dvorani Pendik gde je sajam održan, ministar Vanja Udovičić je rekao:
“Ovde sam među svojima. Čestitam svom Novom Pazaru na vrhunskim sportskim rezultatima i da znate, jeste za ponos imati četiri superligaša u kolektivnim sportovima kao i sijaset sjajnih imena u pojedinačnim sportovima. Novi Pazar ima nacionalne, balkanske, evropske i svetske osvajače medalja u raznim sportovima i zato smo danas ovde da pokažemo šta je najkvalitetnije u Novom Pazaru”, rekao je Udovičić, čestitavši gradonačelniku Nihatu Biševcu što je kao prioritet prepoznao mlade i ulaganje u njihovu budućnost i razvoj.
“Siguran sam da će kada je o sportskim rezultatima reč, Novi Pazar i u budućnosti biti pionir u mnogim stvarima i da će postavljati sportske standarde”, zaključio je Udovičić.
Predsjednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek kazao je da država i grad čine sve da kako bi novopazarski sportisti bili deo najuspješnijih timova, osvajača medalja.
“Takva strategija dala je već ozbiljne rezultate ali sam siguran da se na ostvarenim rezultatima nećete zaustaviti”, poručio je Štefanek, koji je ovim povodom predstavnicima novopazarskih škola uručio sportsku opremu.
Odbojkaški velikan Željko Tanasković pozdravio je prisutne ispred Saveza za školski sport, istakavši da je “Mali sajam sporta” samo deo bogatog programa Ministarstva sporta, koji se sprovodi u cilju razvoja sportskog duha među mladima.
Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac pozdravio je sve okupljene u gradu sporta, istakavši da to što je 2018. najuspešnija godina u istoriji lokalnog sporta nije slučajno, jer su “rezultati ulaganja u sportsku infrastrukturu i sport uopšte dala rezultate. Gradonačelnik Biševac je podsetio da je grad za sve što je za dobrobit sporta do sad realizovano imao prijateljsku podršku Ministarstva za sport i omladinu, Sportskim savezom Srbije i svima koji vreme i trud kroz angažovanje u institucijama usmerili u razvoj sporta.
“Moram reći da su sportisti rezultatima opravdali naše napore da unapredimo uslove za treninge i takmičenuja. Siguran sam da će, kada su rezultati u pitanju, tek imati šta da kažu, bez obzira da li su u pitanju kolektivni ili individualni sportovi”, poručio je gradonačelnik, čime je “Mali sajam sporta” i zvanično otvoren.

Exit mobile version