Naslovna Featured Istaknuto SPORTSKA KOLUMNA: TRI BODA KAO KUĆA, PAZAR OD SREĆE KLJUČA

SPORTSKA KOLUMNA: TRI BODA KAO KUĆA, PAZAR OD SREĆE KLJUČA

novi-pazar-–-spartak-2:1

Pobeda protiv Spartaka 2:1, možda je i najvažnija u ovoj sezoni i mogla bi biti ključna u borbi za opstanak fudbalera Novog Pazara. Prosto je neverovatno koliko loše i anemično Pazar igra u gostima, a koliko borbeno i agresivno na domaćem terenu, iako se utakmice igraju bez publike, tako da faktor navijača nema nikakvu ulogu za igru tima. Plavi nisu pružili igru od koje se umire od lepote,ali su neuporedivo bili bolji od gostiju iz Subotice i rezultat je morao da bude ubedljiviji.

Trener Davor Berber izveo je neubičajeno ofanzivnu formaciju,čak vrlo rizičnu,sto se pokazalo u ranoj fazi utakmice, kada je Spartak poveo sa 0:1. Kao i na prethodnim utakmicama,odbrana je bila krajnje nesigurna i definitivno eksperiment sa Siseom kao štoperom nije uspeo, on se na toj poziciji snalazi kao “mis u gvoždjari”, pa je na ovoj vaznoj utakmici bio jedan od slabijih igrača u timu Plavih.

Druga korist od ove utakmice je ta što se pokazalo da Dragutinović nije igrac većeg formata i što može služiti kao džoker sa klupe kada ekipa juri rezultat i ništa više od toga.
Medjutim, treća i istovremeno najveća zabluda ovog tima zove se Dušan Stoiljković. Dveden kao najveće pojačanje i najviše plaćeni igrač je zapravo i najveca PREVARA. Niti skupljeg igrača,niti manjeg učinka na terenu. On ne vredi ni jednih štucni, a kamoli da se zove fudbalerom,a jos manje pojačanjem. Svaku loptu koju je dobio je lako izgubio, izgledne prilike je upropaštavao, a ovoga puta ga nije bilo ni u defanzivi,gde je na prethodnim utakmicama nešto i pokazivao. Ovaj igračić bez srca, ne zaslužuje da se nadje ni na klupi ekipe, a doveden je po zelji bivseg trenera Bataka kao ključno pojačanje koje može da igra na više mesta u timu, a naročito da poboljša realizaciju u napadu. Prosto je neverovatno da su oba trenera,i Batak i Berber, davali prednost ovoj lažnoj veličini u odnosu na “bonus igraca” Nikčevića,koji je nezadovoljan zbog tretmana napustio klub.

Četvrta stvar, napadac Gigić nije fudbaler velikog kalibra, niti može biti od velike pomoći u nastavku sezone. Nedorečen napadač, bez klasičnih karakteristika za jednog centarfora i sa velikim igračkim deficitom da bi se mogao koristiti na drugim pozicijama u napadu. Peto,desni bek Pesukić pokazao je lošom intervencijom pri kraju utakmice zašto nije mogao da se nadje ni na širem spisku ekipe Partizana,iz kojeg je dosao u Pazar. Jednostavno,Vlajković je mnogo bolji i sigurniji igrač na poziciji desnog beka od njega.
Šesto, mladi levi bek Blagojević ima potencijal, ali ne i sigurnost i stabilnost koja je potrebna ekipi,koja inače ima problem sa zadnjom linijom. Dobre ofanzivne karakteristike su obrnuto proporcionalne sa njegovim slabim učincima u odbrani, zbog lošeg postavljanja i čestog ispadanja iz igre.

Ipak, i ova utakmica je potvrdila da okosnicu ekipe čine standarni i učinkoviti Aganspahić,Tomić i Vlajković, a da su najveća, ujedno i prava pojačanja Mijić, Kiković i Islamović. Ono što je trebalo da bude glavna prednost Pazara, a to je duga klupa i zavidan broj igrača u rotaciji, postalo je definitivno najveći problem u nastavku takmičenja. Od devet pojačanja, samo tri igrača imaju kvalitete za superligašku ekipu, zato će trener Berber morati sa manjim brojem igrača da dovede tim do mirne luke. Utakmica sa Inđijom biće ključna u borbi za sredinu tabele. Pazar nema više prava na loš dan i slabu igru, ako misli da opstane u elitnom rangu.

S. Stešević

Exit mobile version