SPORTSKA KOLUMNA! SUDIJA, SISE I TRTOVAC ODVELI PAZAR U PORAZ

Fudbaleri Novog Pazara odigrali su možda i najbolju utakmicu ove sezone, ali su uprkos tome izgubili od domaćina Inđije sa 1:0, zahvaljujući skandaloznom suđenju i pojedinačnim greškama svojih igrača. Pazar je u potpunosti kontrolisao meč, igrao je zrelo i sigurno, ne dozvolivši fudbalerima Inđije da stvore iole ozbiljniju šansu. Međutim, ekipa koja celo poluvreme igra sa igračem manje, kojoj se poništi gol i protiv koje se svira penal u 89. minutu, jednostavno ne može da ostvari povoljan rezultat. Bestidni sudija Aleksandar Živković došao je da odradi posao za domaćina i to je učinio na najprljaviji mogući način, uz svesrdnu pomoć pojedinih gostujućih igrača, koji su mu značajno olakšali posao.

Najpre je Sise, pri kraju prvog poluvremena, posle faula koji je napravio, nepotrebno šutnuo loptu, što je sudija Živković iskoristio da mu da drugi žuti karton i tako ga isključi iz igre. Sise je ostavio ekipu na cedilu i praktično anulirao sve dobro što je do sada uradio za Pazar, jer je ovo bila jedna od najvažnijih utakmica u borbi za opstanak, a Plavi nikada nisu bili bliži pobedi nego u ovom duelu, sa direktnim konkurentom za ispadanje. Ovakav postupak igrača iz Gvineje ničim se ne može opravdati, a razlog za ovakvu amatersku grešku treba tražiti u nedostatku fudbalske inteligencije i manjku koncentracije, što su i hronične slabosti ovog veznog igrača, koje ga i sprečavaju da igra u nekoj većoj ekipi od Novog Pazara.

I sa deset igrača, Plavi su bili ravnopravni, stvarali su šanse, a iz jedne takve prilike, Stoiljković je postigao gol, koji je sudija Živković, na asisistenciju pomoćnika, poništio. Domaćin je jalovo napadao, bez ozbiljnijeg ugrožavanja protivničkog gola, tako da se nije moglo ni primetiti da Pazar igra sa igračem manje. I napad Inđije u 89. minutu izgledao je potpuno bezazleno, Trtovac je imao loptu u nogama i umesto da je izbije, on je sebi dao dug for, a u pokušaju da šutne loptu, zakačio je igrača dok je lopta izlazila iz šesnaesterca, bez da postoji bilo kakva opasnost za gol gostiju. Početničku i diletantsku grešku Trtovca, sudija je dočekao kao dar sa neba, svirajući penal za domaćina. Ovo je već osma kardinalna greška kapitena Pazara, koje rezultiraju golom i gubitkom bodova. Prosto je neshvatljivo da igrač sa tolikim iskustvom pravi iz utakmice u utakmicu ovakve greške, a kada ga trener ostavi na klupi, onda se na društvenim mrežama aktivno uključuje u prljavu kampanju protiv vlastitog kluba, od kojeg prima više nego pristojnu platu.

Sa pristrasnim sudjenjem i greškama Sisea i Trtovca, Pazar nije mogao do povoljnog rezultata, mada je zaslužio ne samo remi, već i sva tri boda. Plavi su neuporedivo bolja ekipa od Inđije, kao i od većine timova koji se bore za opstanak. Pazar mora da bude spreman da do kraja sezone igra i protiv protivničkih timova i protiv sudija, ali i da eliminiše individualne greške, kao u susretu u Inđiji.
Ono što treba da ohrabri navijače Novog Pazara je svakako novi pristup igri, sa puno borbenosti i agresivnosti, ali i sa više discipline u igri. Trener Berber doneo je ekipi više zrelosti i stabilnosti u igri, ali i napadačku formaciju koja svakom timu može da stvori ozbiljne probleme. Ako nastave ovako da igraju, fudbaleri Novog Pazara mogu da pobede svaku superligaski ekipu, plus sudije i glavešine iz FSS.

V. Tiosavljević

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO