SPORTSKA KOLUMNA: SAN ILI JAVA

Ko je to mogao da predvidi na početku ovogodišnje fudbalske sezone? Posle desetog kola Pazar je prvi na tabeli ispred Crvene Zvezde. Cela Srbija, a bogami i region, pričaju o čudu u plavo-belim dresovima.

Bez dva ponajbolja igrača, Majdevca i Nikčevića, savladan je domaćin Radnički u Kragujevcu. Pobeda je trebalo da bude i ubedljivija, što zbog šansi, što zbog činjenice da je Radnički od 14. minute igrao sa igračem manje.

Ovoga puta, briljirao je Bogdanovski, neuhvatljiv za protivničku odbranu i u njemu je Pazar dobio pojačanje kakvo je nedostajalo. Baš kao što se može reći i za Gavrića i bonus pojačanje Stanojlovića, koji je postigao prvenac na svom debiju za novi klub. Lončar je igrao kapitenski, onako kakvog ga pazarska publika i zna. Pravi motor i vodja tima. Svi igrači ispisuju novu stranicu u istoriji kluba.

Po prvi puta svi pišu o Novom Pazaru samo pozitivno, zbog nevidjenog uspeha i fantastičnih rezultata. Ovo je uspeh bez ijedne mrlje. Da nije bilo idiota koji su namerno npravili incidente, zbog kojih je klub kažnjen, na utakmicu sa Zvezdom došlo bi 10.000 ljudi. Pazar je uspeo iz inata mnogima. Naročito onima koji mrze klub. Neka se i dalje hrane svojom mržnjom i neka se u ćufte pretvore zbog sekiracije. Nije njima sada lako. Na svu sreću, oni su u manjini. Većinski fudbalski Pazar živi svojih pet minuta. Fudbalska groznica se oseća i u Potoku, Hadžetu, Ćeramidzinici, Jošanici, Selakovcu i svakom delu grada.

Ljudima je vraćeno samopostovanje i osećaj da je njihov tim u samom vrhu naseg fudbala. Deluje nestvarno, al je istinito. I nije ovo kraj bajke. Niti je ovaj uspeh plod slučajnosti. Donosiće ovi momci i nove radosti za sve Novopazarce. Čak i one koji do sada i nisu pratili fudbal. Ovo je zaista više od igre. A ovako nešto može samo fudbal da priredi.

Iz plavo-belog tabora samo poručuju: biće toga još…

M. Hudović

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO