SPORTSKA KOLUMNA! Sad ili nikad

Cela fudbalska sezona Novog Pazara zavisi od preostalih 90 minuta revanš meča sa IMT. Dva gola prednosti nikako ne bi smeli da zavaraju jer se radi o protivniku u kojem igraju jedan Lučić,Radocaj,Zoric,koji bi mogli biti starteri u većini superligaskih ekipa.

Kao mladi igrači biće posebno motivisani da pokažu svoj kvalitet jer ce ih pratiti brojni menadžeri.

Osim toga,tim IMT igrače rasterećeno s obzirom na deficit iz prvog meča i činjenice da nemaju šta da izgube. Pazarci,pak,gube sve,ukoliko ne ostanu u elitnom rangu. Ulog je zaista ogroman. I budućnost fudbala u u Pazaru je dovedena u pitanje ako se ne ostvari proklamovani cilj. Nije isto igrati sa Zvezdom i Partizanom ili sa Dobanovcima i Žarkovom. Samo Super liga garantuje i razvoj i funkcionisanje mladjih kategorija,infrastrukture i potpunu profesionalizaciju kluba. 

Pazar je na korak do postizanje velikog uspeha. Neko ce reci da i nije neki uspeh boriti se dve godine zaredom za opstanak. Medjutim,Plavi imaju najmanji budžet u ligi,teško je obezbediti adekvatna pojačanja,sto zbog nedostatka sredstava,sto zbog udaljenosti Novog Pazara od Beograda i drugih vecih centara,sto zbog lošeg tretmana koji je klub imao u proteklom periodu od strane disciplinske komisije FSS. Zato je pobeda nad IMT od presudne važnosti. Verujemo da ce trener Sivic adekvatno,pre svega,psihološki pripremiti ekipu za utakmicu sezone. Najvažnije je ne podceniti gostujući tim i ne slaviti pobedu unapred. Igrači koji istrce na teren,ne igraju samo za klub,već je ovo i najbolja investicija u njihove licne karijere. 

Podrška pravih navijača je od neprocenjive važnosti. Kažemo pravih,jer postoje i oni koji dolaze na tribine iz drugih motiva i razloga. Oni koji lome stolice i gadjaju igrače na terenu su mrzitelji a ne navijači Plavih. Postoje i oni koji dolaze da svoje nezadovoljstvo manifestuju samo zato sto njihova deca,rodjaci,drugovi ili komšije nisu u startnoj postavi. Takvi navijaju uvek za protivnički tim i raduju se neuspehu Plavih kako bi dokazali da su bili u pravu,jer bez njihovih miljenika nema dobrog rezultata. Nisu prijatelji kluba ni oni koji broje koliko je domaćih igrača a koliko onih sa strane. Plavi dres je jedino merilo. Svako koga nosi je nas igrač. “Nije važno da li je domaći ili stranac,važno je da je fudbalski znalac”,pisalo je na jednom transparentu istaknutom na tribinama Gradskog stadiona.

Ovo je jedna od utakmica gde se dokazuje vernost klubu. I naravno ljubav prema plavom dresu,pa ako hoćete i gradu. Ili jesi ili nisi-pravi navijač Novog Pazara. Sve odgovore dobićemo u nedelju.

Srećno Plavi!

E. Pramenković

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO