SPORTSKA KOLUMNA! Sa priprema Plavih u Antaliji: POSLE KIŠE DOĐE DUGA

Fudbaleri Novog Pazara odigrali su tokom priprema u Antaliji i treću prijateljskiu utakmicu sa ruskim premijerligasem Arsenalom Tula,izgubivši sa 0:1. I pored minimalnog poraza pazarski tim je odigrao do sada najbolju utakmicu noseci se ravnopravno tokom svih 90 minuta sa mnogo skupljom ekipom i bogatijim klubom.

Činjenica da ekspediciju ruske ekipe tokom ovih priprema čini od blizu 100 ljudi, sa preko 15 trenera i analitičara, govori o ozbiljnosti protivnika, sa kojim su Pazarci odigrali jednu skoro egal utakmicu.  Trener Radoslav Batak uspeo je konačno da složi ekipu koja sa daleko više optimizma može da očekuje nastavak borbe za opstanak u Superligi Srbije.

Sudeći po ovoj trećoj pripremnoj utakmici,vec sada se može reći da je ova ekipa Plavih bar za 35-40% bolja i kvalitetnija od tima iz jesenje polusezone. Pazar je u Mijiću i Stoiljkoviću dobio igrace koji su mu možda i najviše nedostajali. Sa Stoiljkovićem na levom boku dobio je na probojnosti, a sa Mijićem, igrača koji ima odličan završni pas i razigrava ostale napadače. Uz Tomića na desnom krilu i Aganspahića kao centarfora, Pazarci će imati ozbiljan kvartet u napadu, od kojeg će strepiti i ozbiljne supeligaške ekipe. Uzgred budi rečeno, za špica Plavih interesovanje pokazuju i mnogi fudbalski menadzeri.

Osim toga, Novi Pazar sa Islamovićem i Siseom na sredini terena deluje puno agresivnije u fazi odbrane, ali i značajno brze i organizovanije u procesu tranzicije i iznošenja lopte sa svoje polovine. Čini se da je konačno dobijena ta ključna spona,ili srce ekipe,izmedju napadaca i odbrane.
Nazalost,odbrana ostaje slabiji deo tima. Sa Kojićem je ona iskusnija,ali istovremeno sporija. Štoperski tandem nema potrebnu mirnoću ni sigurnost sa posedom i predajom lopte i na treneru Bataku ostaje težak posao uigravanja zadnje linije. Na desnom beku Vlajkovic je dobio konkurenciju u Peškariću,pojacanju iz Partizana,a na levom beku,možda i najslabijoj karici u timu, očekuje se da Vukajlovića zameni mladjani Uroš Blagojević(2002) koji je kao pozajmljen igrac došao iz Crvene Zvezde.
Sve u svemu,nova Uprava je uspela da obezbedi adekvatna pojačanja za nastavak sezone. Ne računajuci velike ekipe iz Superlige. Pazarci su se mozda i najbolje pojačali,jer na svakoj poziciji sada konkurišu najmanje po dva kvalitetna fudbalera. To na žalost nije bio slučaj u protekloj polusezoni.

Zato navijači Novog Pazara,ovoga puta sa pravom, mogu da očekuju sa mnogo više optimizma početak prolećnog dela prvenstva i prvi meč sa Crvenom Zvezdom.

A. Bruncevic

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO