SPORTSKA KOLUMNA: Sa Napretkom utakmica sezone!

Staro fudbalsko pravilo kaže da se najteže dobijaju već dobijene utakmice, odnosno one za koje računate da ćete lako pobediti. Još jednostavnije, to znači, kada protivnika poniziti, a sebe precenite. Zato bi fudbaleri Novog Pazara predstojeći meč sa Napretkom iz Kruševca morali da shvate kao jednu od najvažnijih utakmica tekućeg prvenstva.

Pobede u minula tri meča, protiv objektivno jačih protivnika, izgubile bi na važnosti u slučaju kiksa u duelu sa Kruševljanima. Upravo ta utakmica neće biti nimalo laka za Plave. Kao prvo, to je prva utakmica u dosadašnjem delu sezone u kojoj je Pazar favorit na papiru. Utoliko je teže igrače pripremiti za meč, u psihološkom smislu, jer takva uloga često stvara opterećenje kod igrača, pa će zanimljivo biti videti kako se sa tim pritiskom prvi put nose domaći fudbaleri. Drugo,pozicija na tabeli može da zavara i igrače i navijače Novog Pazara.

Ovaj Napredak nije isti tim kao onaj na samom početku sezone. Dovodjenjem Micina, Matića, Projica, Slovenca Bolhe, značajno je unapredjena igra tima, što se najbolje moglo primetiti u meču sa TSC u kojem je domaćin bio ravnopravan sa favorizovanim gostima iz Bačke Topole.

Zato će ovo biti veliki test za Plave, jer je potrebno da pokažu da dosadašnji rezultati nisu bili slučajni, da mogu uspešno da se nose sa ulogom favorita i da nastave borbu za prvih osam na tabeli. Apetiti su čak i porasli, kako saznajemo članovi Uprave su obećali nagrade svakom fudbaleru od po 6000 eura ukoliko se Novi Pazar kvalifikuje u Ligu konferencije na kraju sezone. Da bi se taj visoki cilj ostvario, moraju se osvajati bodovi na ovakvim utakmicama.

Jednako važno, kao i bodovi sa ove utakmice, je fudbalska atmosfera koja je stvorena u gradu, a koja treba da se održi. Ponovo svi pričaju o fudbalu, to je glavna tema u gradu, fudbaleri su glavne face u čaršiji, jer su to svojim igrama i pobedama zaslužili. Samo da se taj pobednički niz nastavi. Da se svi bore, recimo, kao Rubežić ili Nikčević, rezultat ne može da izostane.

Pazar igra bez prisustva publike, ali sa armijom navijača u zemlji i dijaspori koji će na televiziji pratiti, strepeti i verujemo, na kraju se radovati velikoj pobedi. Srećno Plavi.

M.Hudović

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO