SPORTSKA KOLUMNA! Prvo pa poraz

Fudbaleri Novog Pazara izgubili su u Senti od domaćina TSC sa 2:0, ali nisu razočarali na startu prvenstva u Superligi Srbije. S obzirom na to da se radi o prvoj utakmici u novoj sezoni, te da je Pazar doveo 15 novih igrača, opšti utisak je ipak povoljan, mada ima i puno razloga za brigu.

To naročito važi za igru u odbrani, gde osim golmana Ostojića i Vlajkovića, niko ne zaslužuje prelaznu ocenu. Kovačević je i na ovom meču pokazao da nije igrač za elitni rang i da potpuno nezasluženo dobija mesto u startnoj postavi. Levi bek Joksimović definitivno nije adekvatno pojačanje, nedovoljno je fizički spreman i klasični je alibi igrač, sa nerezonskim centaršutevima sa polovine terena. 

Sredina terena nije ni postojala. Trio Islamović-Kiković-Perić niti je pomagao odbrani, niti je ugrožavao protivnički gol. Jednom rečju – bezidejni i beskorisni. Novajlija Bacanović, koji je zamenio Islamovića, apsolutno ništa nije pokazao, niti ima potencijal na osnovu koga bi se moglo očekivati da donese prevagu u narednim mečevima. Osim što je bonus igrač, ovo pojačanje iz Proletera, nažalost, ne poseduje ozbiljnije igračke kvalitete.

Bilo je svakako i pozitivnih stvari. Napadač Dimić je ozbiljno pojačanje, mladi Ratković sa svojim fizičkim predispozicijama i zavidnom brzinom može biti od velike pomoći navalnom redu. Novajlija iz Rada, krilni napadač Mladenović, ima veliko iskustvo i nesporne igračke veštine, ali se kasno priključio ekipi i potpuno je fizički nespreman. Baš kao i pojačanje iz pulske Istre Stefan Lončar, koji igra na pozicija zadnjeg veznog, ali ima snage za igru u školskom dvorištu, ali ne i za ozbiljan superligaški fudbal. Slična je situacija i sa Farisom Handžićem, koji zna puno fudbala, ima potrebnu drskost i agresivnost kada krene prema protivničkom golu, ali je potrebno više snage i manje nonšalantnosti u njegovoj igri. 

Sve u svemu, Pazaru su potrebna pojačanja na štoperskim pozicijama, kao i na levom beku. Sa ta tri pojačanja, Plavi će se boriti za prvih osam na tabeli, a bez njih opet predstoji borba za opstanak. Nadamo se da su i trener i ljudi iz uprave uvideli sve slabosti na premijeri i da će brzo reagovati. Da ne bude kasno.

M. Glavčić  

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO