Naslovna Featured Istaknuto SPORTSKA KOLUMNA! PREPOROĐENI PAZAR PLAHO PAZARIO

SPORTSKA KOLUMNA! PREPOROĐENI PAZAR PLAHO PAZARIO

debi-iz-snova-za-berbera!-novi-pazar-napunio-mrezu-macve

Konačno su navijači Novog Pazara mogli bez nervoze i stresa da odgledaju utakmicu svojih ljubimaca do kraja, a da ne strepe za ishod meča. Odavno fudbaleri Pazara nisu na jednoj utakmici postigli četiri gola, najviše zahvaljujući slaboj ekipi Mačve, ali i promeni na klupi domaće ekipe, koja je delovala i lekovito i motivišuće na igrače u plavim dresovima.

Iako je Pazar igrao bez nekoliko standarnih prvotimaca, ekipa je zaista delovala superiorno u odnosu na tim iz Šapca, koji je ostavio utisak da se već pomirio sa odlaskom u niži rang. Ova utakmica je na najbolji način pokazala da je trener Batak bio glavni uzrok loših igara Pazaraca i prava je šteta što ranije nije oteran iz kluba, jer bi bodovni saldo bio sigurno veći.

Novi trener Davor Berber igrao je u formaciji 4-4-2, sa presingom na protivničkoj polovini, za koji gostujući igrači nisu imali rešenja, često praveći greške u predaji lopte. Zbog izostanka standardnih prvotimaca, bio je prinuđen da po prvi put ukaže šansu nekim igračima, koji su kod Bataka bili potpuno zapostavljeni. Manje-više, svi su zaslužili pozitivnu ocenu. Blagojević zbog gola, Pešukić zbog borbenosti i čestog ubacivanja napred, naročito u prvom poluvremenu, Gigić je pored realizatorskih sposobnosti, pokazao da ima dobar pregled igre i da može da asistira saigračima u ključnim momentima u napadu. Za samo 15 minuta, koliko je igrao, Kiković je demonstrirao i fudbalsko znanje i trkačke sposobnosti, kao i igru u oba pravca.Takvog igrača Pazar u ovoj ekipi nema i pravo je čudo da tek u petoj utakmici dobija šansu, i to pri kraju utakmice. Naravno, kod svih ovih igrača vidi se nedostatak mečeva u nogama, a naročito kod mladog Blagojevića, pa i kod Pešukića, koji je u drugom poluvremenu bio gotovo neprimetan.

Ipak, ono što je najvažnije, Pazar na raspolaganju ima veliki broj igrača u rotaciji i to je nešto što može biti presudno u borbi za opstanak. Nažalost, utakmica je pokazala već hronične nedostatke u zadnjoj liniji tima, a posebno na štoperskim pozicijama. Kojić je malo brži od puža i on može da igra na iskustvo sa Mačvom, ali ne i sa iole ozbiljnijom ekipom. Trener Berber mora pod hitno tražiti iznuđena rešenja u štoperskom tandemu, jer će napori napadača ostati uzaludni ako se ova linija tima bolje ne zategne.

Utakmica sa Mačvom nije merilo za ocenu ni ekipe ni novog trenera. Prilika za to će biti meč sa Radnikom u Surdulici. Svaki naredni meč za Pazarce je praktično kvalifikacioni, a ovaj ima posebnu težinu, jer bi povoljan ishod značio i beg iz donjeg dela tabele.

B. Ćorović

Exit mobile version