Naslovna Featured Istaknuto SPORTSKA KOLUMNA! PAZAROVI BODOVI SPASA, CEO GRAD SE OD SREĆE TALASA

SPORTSKA KOLUMNA! PAZAROVI BODOVI SPASA, CEO GRAD SE OD SREĆE TALASA

novi-pazar-–-tsc-2:1

Pazarska plava mašinerija i dalje melje protivnike i osvaja bodove na domaćem terenu. Ovoga puta pobeđena je ekipa TSC, možda i najbolji tim koji je igrao na Gradskom stadionu. Fudbaleri iz Bačke Topole su imali inicijativu tokom većeg dela utakmice, imali su daleko veći posed lopte, ali je Pazar na kraju bio bolji za jedan gol (2:1). Plavi su do kraja strepeli za ishod meča, branili su svoj gol i čuvali rezultat, a igralo se uglavnom na polovini domaćina.

Jednom rečju, TSC je po kvalitetu daleko bolja ekipa od Pazara, ali istovremeno i deset puta skuplja. Celokupni platni fond Novog Pazara je jednak platama koje prima samo stručni štab TSC. Gostujući fudbaleri imali su dodatne premije za današnju utakmicu, pa bi svaki igrač dobio i premiju od 500 eura u slučaju pobede. Pored Zvezde i Partizana, klub iz Bačke Topole najviše troši na dovođenje igrača i funkcionisanje kluba, tako da je ovo zaista bila borba Davida protiv Golijata. Utoliko je ova pobeda Plavih značajnija. Ona je približila Pazar opstanku u ligi i nastavak takmičenja se očekuje sa značajnim olakšanjem i znatno većim samopouzdanjem.

Odbrana je delovala dosta sigurno u većem delu meča, mada je bila pod konstantnim pritiskom odličnih napadača TSC. Kojić i Kovačević prilično mirni i uigrani, iako nisu puno utakmica igrali zajedno. Sise i Vlajković tradicionalno borbeni i dobri, iako nije lako igrati sa izuzetno brzim igračima TSC. Sredina terena je dobro funkcionisala u prvom poluvremenu, a kada im je ponestalo snage, ekipa je jednostavno stala i gol je visio u vazduhu. Iako je igrao povređen, Mijić je sa dve asistencije još jednom potvrdio da je najbolji igrač ovog tima. Golovi Stojljkovića i Nikčevića će puno značiti za povratak u formu dvojice igrača od kojih se puno očekivalo. Sa Aganspahićem Pazar je konačno dobio centarfora kakvog dugo nije imao. I kad ne daje golove, on radi za ekipu, zadržava loptu i odlaže je saigračima, igra i glavom i nogom, sa zavidnom brzinom za igrače tog tipa.

Trener Berber je dobro vodio meč. Izmene su bile blagovremene i tačne. I on i tim zaslužili su sreću. A ona je ovoga puta bila na strani Plavih. Sada se već lakše diše. Opstanak je ostvarljiv cilj. Drugi će u preostalih osam kola biti pod daleko većim pritiskom nego Novi Pazar. Ako se opstane u Super ligi, biće to najveći uspeh u istoriji ovog kluba. Sa najmanjim budžetom u ligi, u situaciji kada šest ekipa ispada, kada ste nespremni počeli sezonu, zadržati se u najelitnijem rangu je ravno podvigu. A možda i pravom čudu.

B. Ćorović

Exit mobile version