Naslovna Featured Istaknuto SPORTSKA KOLUMNA: PAZAR MOŽE DO POBEDE, AKO BATAK ODE!

SPORTSKA KOLUMNA: PAZAR MOŽE DO POBEDE, AKO BATAK ODE!

Dva boda iz dve utakmice,bilans je trenera Bataka na klupi Novog Pazara. Nerešen ishod protiv Voždovca je rezultat puke sreće i neopreznosti igrača domaćeg tima koji je nepotrebno skrivio penal,ali je Pazar odigrao utakmicu za zaborav,bez suta na gol,bez ijedne izgradjene akcije i,sto je najgore,bez ikakve želje da se igra ofanzivnije, čak i kada je Vozdovac imao rezultatsku prednost.

Gubili su Plavi ove sezone i sa 7:0 i sa 4:0, gubili su i na svom terenu, ali nikada nemoćnije i neorganizovanije nisu izgledali kao na tom meču. Uz to, ekipa TSC koja je napunila mrežu Nivopazaraca zaista je igrala furiozno i nadmoćno, dok ekipa Voždovca na utakmici sa Pazarom ništa nije pokazala i sa njima je moglo ravnopravno da se igra.

Medjutim,trener Batak nije došao da igra,već da se brani, sa ciljem da se osvoji bod, a ako se i ne osvoji, onda da se izgubi sa što manjom razlikom. Pazar nije izgubio,ali se igrom obrukao.

I dok se sve Batakove greške na toj utakmici mogu pripisati cinjenici da je debitovao na klupi Plavi i da nije imao potpuni uvid u kvalitet igračkog kadra, ono što je uradio na utakmici sa Bačkom,moze se označiti čistim DEBILIZMOM. Od sastava koji je izveo na teren, preko taktike i načina vodjenja utakmice, pa do sramotnih izmena, samo pokazuje da se ovde ne radi o nedostatku informacija već o nedostatku fudbalskog znanja i stručnosti. Samo neznalica bi, posle katastrofalnog izdanja protiv Voždovca, ostavila u startnu postavu levog beka Vukajlovića. Na poluvremenu ga zamenite Živićem, pa i njega izvedete iz igre i tako potrosite jednu važnu izmenu. Izvodite iz igre mladog Nikčevića koji jedini uz Tomića može da napravi višak, a uvodite Kecapa koji je odavno “stasao” za fudbalsku penziju.

Na kraju,igrate sa poslednjim na tabeli, na svom terenu i branite se sa šest igrača da bi sacuvali taj bod. Sa takvom kukavičkom igrom i ovakvim trenerim, Pazar nema šta da traži u nastavku sezone i šanse za opstanak su svedene na puku teoriju. Tome treba dodati izuzetno loš igrački kadar i Pazarci moraju da otpuste najmanje 10 isluženih fudbalera i dovedu bar 5 kvalitetnih fudbalera. I naravno novog trenera.

Batak bi sa ovakvom koncepcijom upropastio i Barcelonu, a kamoli Novi Pazar. Utakmica sa Bačkom je bila poslednja opomena da se moraju izvršiti radikalne promene: i u igračkom kadru i u stručnom štabu. Jer,posle ispadanja, nema kajanja

I. Suljevic

Exit mobile version