SPORTSKA KOLUMNA! OČAJNI PAZAR, SREĆNO DO BODA

Trener Novog Pazara Milan Milanović, pred početak prvenstva bio je neuobičajeno kritičan prema uvođenju VAR-tehnologije u naš fudbal. Taj isti VAR spasio je njegov tim sigurnog poraza u duelu sa Proleterom.

Rezultat od 2:2 je jedino vredno spomena, bar kada je reč o Novom Pazaru.

Slabi Proleter je u svemu bio bolji od nikad slabijeg Novog Pazara i zaslužio je sva tri boda. Pazar je iz ničega postigao golove, a da nijednom nije ugrozio protivnički gol. Bez ikakve sumnje, ovo je bili najgore izdanje Plavih u poslednjih godinu dana.

Pazar je i gubio utakmice i primao po 7 golova, ali nikada ovako nemoćno i bezidejno nije delovao. Gotovo da ne postoji igrač, osim Vlajkovića i donekle golmana Ostojića koji zaslužuju prelaznu ocenu.

Kod svakog prekida i ubačenih lopti, domaći fudbaleri su bili uspešniji u skoku. Štoperski tandem Kovačević-Balaž je ubedljivo najslabiji deo čitave ekipe i prosto je neshvatljivo da trener Milanović uporno daje šansu Kovačeviću, koji je krivac kod oba gola. Trojica igraca sredine terena nisu spojili čestito ni tri pasa zaredom, tokom čitave utakmice. I pored dva postignuta gola, navalni red skoro da nije postojao. Velika pojačanja Dimić i Mladenović su zapravo samo velika razočaranja. Bez ijedne akcije, prodora ili driblinga je njihov učinak tokom meča, ako izuzmemo gol Dimića posle pogođene stative od strane Vlajkovića iz slobodnog udarca.

Teški vremenski uslovi za igru ne mogu biti opravdanje za statičnu igru celog tima, sa malo trčanja i mnogo pogrešnih pasova. Ekipa je slabo fizički pripremljena i za to odgovornost snosi stručni štab na čelu sa Milanovićem.

Uz to, uopšte nije iskorišćena pauza zbog odloženog meča sa Čukaričkim.

Proleter je nadtrčao fudbalere Novog Pazara, lako dolazio u šanse i pravo je čudo da je Pazar, sa ovakvom igrom izvukao bod. Uostalom, ako ekipa vodi sa 2:0, a dođe u situaciju da čuva nerešen rezultat, najbolje govori o fizičkoj i mentalnoj pripremi ekipe.

Od svih 16 klubova, Pazar je najmanje pokazao u dosadašnjem delu sezone. Ako Uprava hitno ne reaguje, Plavima se ne piše dobro u nastavku sezone. Nekim igračima se mora zahvaliti i raskinuti ugovore, a pod hitno dovesti bar još jednog kvalitetnog štopera.

Mladi ruski vezni igrač Tamirlan Džamalutdinov nije pojačanje koje donosi prevagu, pa se i na toj poziciji mora tražiti novo rešenje.

Nazalost, ni trener Milanović ne uliva poverenje i sigurnost koja je potrebna timu. Pored loše odrađenog prelaznog roka, gde se uglavnom njemu izlazilo u susret kad su u pitanju pojačanja, stiče se utisak da ni on sam ne zna koja je to najbolja startna postava.

Pazar je iz Novog Sada doneo bod, ali i previše briga pred nastavak sezone.

E. Marić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO