Naslovna Featured Istaknuto SPORTSKA KOLUMNA! Očajan start plavih!

SPORTSKA KOLUMNA! Očajan start plavih!

Voždovac je pobedio Novi Pazar na startu superligaškog karavana. Taman za taj jedan gol Beogradjani su bili bolji,mada je po igri oba tima,najrealniji rezultat bio 0:0,odnosno,ništa-ništa. Tako bi se najbolje ilustrovao učinak obe ekipe na ovoj dosadnoj, i na momente mučnoj utakmici. 

Voždovac ima mladji i tehnički potkovaniji tim,koji je,uz to,i fizički bolje pripremljen,ali je istovremeno i puno slabiji od prošlogodišnje sezone. Zato je ovo bila idealna šansa da Plavi naprave dobar rezultat,možda i zabeleže pobedu na startu. Posebno nakon relativno dobrih rezultata i igara na pripremnim utakmicama na Zlatiboru.

Nažalost,ovaj duel pokazao je da ce navijači Plavih i ove godine više strahovati nego što će se radovati. Što je najgore,nemaju se čemu dobrome nadati,ukoliko se do kraja prelaznog roka ne dovede bar 5-6 kvalitetnih pojačanja. Ovaj tim koji je izveo trener Gaćinović naprosto nema kvalitet da bi obezbedio superligaški status,a da ne govorimo o plasmanu medju prvih osam,što je cilj kluba za ovu sezonu. 

Osim golmana Kljajića,Rubežica i Danoskog,niko više ne zaslužuje prelaznu ocenu. Sredina terena kao da nije postojala,kreatora igre nema nigde na vidiku,svaka druga lopta pripala je Vozdovčanima,napadač Ratković je bio usamljen i bezopasan,tranzicija u igri skoro da i ne postoji. 

Iako je Pazar imao rezultatski minus,treneru Gaćinoviću nije padalo na pamet da nešto promeni,a kada je to i uradio,bilo je i kasno i pogrešno. Poraz je bio neminovan. Da se igralo još dva dana Plavi teško da bi postigli gol,zbog nemoći,nespremnosti i nedovoljnog kvaliteta. Ako sa slabim Voždovcem Pazar ne može da osvoji bar bod,šta onda očekivati u mečevima sa mnogo boljim timovima. 

Zato je,za početak, potrebno priznati da ovo nije ekipa za superligaško društvo,da se nekim igračima klub “zahvali”,a istovremeno u svim linijama tima dovede po jednog igrača. Bez toga,ovo ce biti još mučnija sezona od prošlogodišnje.

E. Pramenković

Exit mobile version