SPORTSKA KOLUMNA! Očajan start plavih!

Voždovac je pobedio Novi Pazar na startu superligaškog karavana. Taman za taj jedan gol Beogradjani su bili bolji,mada je po igri oba tima,najrealniji rezultat bio 0:0,odnosno,ništa-ništa. Tako bi se najbolje ilustrovao učinak obe ekipe na ovoj dosadnoj, i na momente mučnoj utakmici. 

Voždovac ima mladji i tehnički potkovaniji tim,koji je,uz to,i fizički bolje pripremljen,ali je istovremeno i puno slabiji od prošlogodišnje sezone. Zato je ovo bila idealna šansa da Plavi naprave dobar rezultat,možda i zabeleže pobedu na startu. Posebno nakon relativno dobrih rezultata i igara na pripremnim utakmicama na Zlatiboru.

Nažalost,ovaj duel pokazao je da ce navijači Plavih i ove godine više strahovati nego što će se radovati. Što je najgore,nemaju se čemu dobrome nadati,ukoliko se do kraja prelaznog roka ne dovede bar 5-6 kvalitetnih pojačanja. Ovaj tim koji je izveo trener Gaćinović naprosto nema kvalitet da bi obezbedio superligaški status,a da ne govorimo o plasmanu medju prvih osam,što je cilj kluba za ovu sezonu. 

Osim golmana Kljajića,Rubežica i Danoskog,niko više ne zaslužuje prelaznu ocenu. Sredina terena kao da nije postojala,kreatora igre nema nigde na vidiku,svaka druga lopta pripala je Vozdovčanima,napadač Ratković je bio usamljen i bezopasan,tranzicija u igri skoro da i ne postoji. 

Iako je Pazar imao rezultatski minus,treneru Gaćinoviću nije padalo na pamet da nešto promeni,a kada je to i uradio,bilo je i kasno i pogrešno. Poraz je bio neminovan. Da se igralo još dva dana Plavi teško da bi postigli gol,zbog nemoći,nespremnosti i nedovoljnog kvaliteta. Ako sa slabim Voždovcem Pazar ne može da osvoji bar bod,šta onda očekivati u mečevima sa mnogo boljim timovima. 

Zato je,za početak, potrebno priznati da ovo nije ekipa za superligaško društvo,da se nekim igračima klub “zahvali”,a istovremeno u svim linijama tima dovede po jednog igrača. Bez toga,ovo ce biti još mučnija sezona od prošlogodišnje.

E. Pramenković

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO