SPORTSKA KOLUMNA! Neuspešan debi Kolasinca

Fudbaleri Novog Pazara doživeli su još jedan poraz u tekućoj sezoni,a ovoga puta nadigrani su od ekipe Budućnosti iz Dobanovaca,fenjerasa u Prvol ligi Srbije. Poslednji tim na tabeli postigao je gol u 11.sekundi utakmice,sto je bilo dovoljno za tri boda. Nikada Pazar nije tako rano primio gol,posle pocetnicke greske Alivodica,a kasnije i cele zadnje odbrambene linije.

Istovremeno,ovo je bilo najgore odigrano poluvreme Plavih,od početka sezone,mada ni nastavak nije doneo neki značajniji napredak,ali je za nijansu to bilo bolje,zahvaljujući ulasku Hota,koji je jedini pokazivao želju da nešto učini na terenu.
Tako je novi trener Kenan Kolasinac startovao,ne samo porazom,već i ocajnom igrom tokom većeg dela utakmice. I to je ono sto više treba da zabrine navijače Pazaraca od samog gubitka bodova. Niko nije očekivao čuda od Kolasinca,ali je postojala nada da će on podignuti i motivisati ekipu nakon serije katastrofalnih igara. To,ne samo da se nije dogodilo,nego je Pazar delovao još bezopasnije i neorganizovanije u odnosu na ranije utakmice.

Sam sastav tima,koji je Kolasinac izveo na teren,nije mnogo davao nade da će se Pazar vratiti iz Dobanovaca sa tri boda. Pre je to bila formacija koja je trebalo prevashodno da sacuva svoj gol,a u napadu ako se nešto uradi-uradi. Ne samo da gol nije sačuvan,već je primljen u prvoj minuti utakmice,a Plavi su imali jednu jedinu pravu šansu,preko Djokica,i to nakon kardinalne greske odbrambenog igrača Dobanovcana. Nesto svežine uneo je Hot,ali to nije bilo dovoljno da se ozbiljnije ugrozi gol domaćina.

Jedina ozbiljnija promena koju je Kolasinac pokušao da napravi,u odnosu na svoje prethodnike,bila je formacija sa kojom su startovali Plavi. I to je nažalost bilo pogrešno i kobno za ishod meča. I mnoge evropske ekipe teško se odlučuju za formaciju 3-5-2,sa kojom je novi trener počeo meč,jer to zahteva dobru uigranost ekipe,odličnu fizičku pripremljenost,puno trčanja u oba pravca i svakako adekvatnu brzinu igrača. Pazar to ništa nema. A i da ima,bila je neverovatna hrabrost,posle tek 2-3 treninga,promeniti način igre ove prilično limitirane ekipe. To je bila kljucna,osnovna greska,iz koje su sledile i druge,pa je poraz bio neminovan. Izmene su bile uglavnom pogrešne,ili neblagovremene,tako da će ovo biti jedna od utakmica koje će Kolasinac hteti sto pre da zaboravi. 

Postavljen je za trenera uz veliku podršku fudbalske javnosti Novog Pazara,jer je svakako zaslužio da dobije šansu,i bilo bi prestrogo suditi na osnovu jedne utakmice,ma koliko ona loša bila. Sa ovakvim igračima,ni mnogo bolji i poznatiji treneri od Kolasinca,ne bi mogli da naprave značajniji pomak u igri. Pazar samo po imenima ima dobar tim,ali Alivodic,Vusljanin i mnogi drugi,su već bivši fudbaleri. Njihov ucinak i na ovoj,kao i na prethodnim utakmicama,je ravan skoro nuli. Mnogi Novopazarci su često bili nezadovoljni u prošlosti sto u timu nema dovoljno domaćih igrača. Sada je ceo tim sastavljen upravo od takvih fudbalera,trener je Pazarac,ali nažalost to nije garancija za uspeh.

Ova ekipa Plavih mora da ide na potpuni remont u polusezoni. Dobar deo igrača bi trebalo da pojača Josanicu,a da se dovedu 3-4 prava pojačanja. Ne imena,već kvalitetni i konkretni igrači. Bez toga,Pazar će biti u velikom problemu da zadrži mesto u ovom rangu takmicenja. Posle još jednog ispadanja,neće biti novog kajanja.

                                                                         E.L.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO