Naslovna Sport Fudbal SPORTSKA KOLUMNA! Milanović odveo Pazar u novi poraz

SPORTSKA KOLUMNA! Milanović odveo Pazar u novi poraz

milanovic-pred-vojvodinu:-da-ne-ponovimo-greske-sa-vozdovca

Nikada fudbaleri Novog Pazara nisu bili bliži da osvoje bod protiv favorizovane Vojvodine kao u nedeljnom meču u Novom Sadu. Domaćin nikad slabiji i nemotivisaniji, ali šta to vredi kad se od gotovine napravi veresija.

Samo je 13 minuta delilo Plave da prvi put na Karađorđevu ostanu neporaženi. Zato ovaj minimalni poraz od 2:1 boli više od svih prethodnih.

Pazar je imao sve u rukama, povoljan rezultat, umorne i dezorjentisane igrače Vojvodine, ali je nažalost domaćin imao boljeg trenera na klupi. Đorđevic je uveo Mrkajica, što je značilo da će pokušati iz prekida i skok igrom da reši utakmicu, što se na kraju i desilo.

Šta je radio Milanović?

Verovatno ni sam ne zna. Izmene koje je izvršio su bile potpuno pogrešne. Da stvar bude još gora, Milanović je izvršio samo četiri izmene od pet mogućih, što nije zanemarljivo ako se zna da se igralo u popodnevnim satima na temperaturi od 30 stepeni. Trener Novog Pazara pokazao se kao strateg iz prošlih vremena, sa rutiniranim izmenama “vezni za veznog”, “krilo za krilo”, bez obzira na rezultat i kretanja na terenu. Nema tu nikakvog rizika ili pokušaja da se taktičkim potezima onemogući protivnik u svojim namerama.

Ono što je zamislio pre utakmice Milanović radi i na utakmici, nebitno da li je rezultat 0:1 ili 1:0. Staromodni treneri, kakav je očito Milanović, ne mogu da se prilagode savremenim trendovima u fudbalu. Ceh na kraju plaća samo klub Novi Pazar. Nijedan trener nije tako bio uvažen i sa poštovanjem primljen i ispoštovan kao Milan Milanović, a nijedan nije tako malo pokazao kao sadašnji trener Plavih.

Dimić i Bacanovic apsolutno nista pokazali nisu, ali su redovni starteri. Isto važi i za pojačanje iz Rada Mladenovića. Uvođenjem mladog Mihailovića u trenucima kad se lomio rezultat i kada je trebalo braniti svoj gol, Milanović je praktično izgubio utakmicu. Umesto da sa Balažem umesto očajnog Bacanovica, pojača zadnju liniju tima, on je samo zamenio bonusa sa bonusem, kako je ranije zamislio, dok mu Balaž sedina klupi, a koji moze da odigra i na poziciji štopera i zadnjeg veznog, uz to je dobar u skok igri.

Sve u svemu, Novi Pazar sa Milanovićem je glavni kandidat za ispadanje. Ruku na srce, u dosadašnjem delu prvenstva je i najmanje pokazao. Ako Pazar želi da ostane, sa ovakvom igrom i ovakvim vođenjem apsolutno nema šta da trazi. A naredne četiri utakmice na Gradskom stadionu igraće i bez publike. Verovatno će Milanović reći da jednostavno Pazar nije imao sreće.

U pravu je. Ali sa izborom trenera.

E. Delić

Exit mobile version