SPORTSKA KOLUMNA! Malo igre i puno brige

Fudbaleri Novog Pazara u drugom meču na svom terenu remizirali su, ovoga puta, sa TSC (1:1) i zakovali se još više na dno superligaške tabele. Sve ono što smo imali prilike da vidimo, pre pet dana, u meču sa Radnikom, praktično se ponovilo i na večerašnjem duelu sa ekipom iz Sente.

Trener Dragan Radojičić nije uspeo da energetski podigne ekipu, a o kvalitetu igre da i ne govorimo. Obe poslednje utakmice su samo potvrdile da je Pazar, uz Kolubaru i Radnički(Kg) ubedljivo najlošija ekipa u superligaskom društvu.

Naprosto, ne pamti se kada su Plavi slabije igrali, bez obzira na rang, nikada nisu stvarali manje šansi i nikada nisu bili slabije fizički pripremljeni. Neobjašnjivo je da Dimic ima snage za 20-25 minuta utakmice, neosporno igrač velikog fudbalskog znanja, ali izuzetno male snage i kondicije. Da stvar bude tragičnija, jedino to ne primećuje trener Radojičić. Kasne izmene i u meču sa Radnikom i TSC, svakako su uticale na konacne rezultate oba meča.

I gledaoci na tribinama su primetili da su u utakmici sa TSC igrači jednostavno pali, da se jedva vuku po terenu, da se igra na jedan gol i tek kada je primljen gol, Radojičić se odlučio za izmene.

Bez obzira na mali broj kvalitetnih igrača u rosteru, izmene su bile preko potrebne, jer se većina igrača jedva kretala po terenu. Pazar je nešto i igrao dok su Kiković i Dimić imali snage. Posle toga to više nije bila igra već durnjava. Da bi na kraju igrači domaćina zadržavali loptu, očekujući sudijski zvižduk za kraj meča.

Kao da Radojičić ne zna da je Pazar ubedljivo poslednji na tabeli i sa nerešenim rezultatima na svom terenu nema ni teorijske šanse da se odatle pomeri. A TSC, ipak nije ni Zvezda ni Partizan, da bi se onako grčevito branio remi, i to na Gradskom stadionu. 

Svakako, bilo bi nepošteno svu krivicu svaliti na Radojičića. I on i Kenan Kolašinac zatekli su ekipu koju je selektirao bivši trener Milanović, koji je odradio i pripreme na Zlatiboru i koji je najodgovorniji za trenutno stanje. Pazar nema odbranu, što svedoči broj i primljenih golova,ima nekoliko prosečnih igrača,sličnog kvaliteta na sredini terena, ali nijednog kreativca koji donosi prevagu ili koji može da reši meč.

U napadu, Plavi mogu da računaju na najboljeg strelca Aganspahica, koji je često usamljen i bez upotrebljivih lopti i na Dimića, ali posle 2-3 sprinta, on je samo statista na terenu. Takva ekipa nema šta da traži u nastavku prvenstva. A posebno ako je loše vodjena.

Trener Radojičić nije doneo nikakav novi kvalitet, već je nastavio sa lutanjem i oko sastava ekipe i taktici koju primenjuje. Bolje reći, taktike tu nema, već jurnjava, durnjava i na kraju kuknjava.

B.Ćosović

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO