SPORTSKA KOLUMNA! Konačno pobeda Plavih TRI BODA-KAO KUĆA

I to se napokon dogodilo. Pazar je pobedio prvoplasiranu ekipu na tabeli i tako se vratio u život posle serije poraza i loših rezultata. Isto kao sto je prošle nedelje izgubio u Dobanovcima,tako je sada pobedio tim Grafičara,bez sumnje najkvalitetniju ekipu u Ligi. Da protiv fenjeraša,ekipe Budućnosti,nije primio gol u prvoj minuti,verovatno ne bi izgubio utakmicu,bas kao što bi teško pobedio da na početku utakmice nije postigut gol iz jedanaesterca protiv Grafičara.

Fudbaleri Novog Pazara jednostavno ne stvaraju puno šansi tokom utakmice,i ako one malobrojne ne iskoriste,nemaju se čemu dobrom nadati.

Na svu sreću Plavi su postigli gol sa bele tačke što je bilo dovoljno za tri boda,velika kao Parničko brdo. Da je Pazar izgubio ušao bi u jako opasnu zonu i grčevitu borbu za opstanak. To ne znači da je opasnost trajno otklonjena,jer je razlika međju timovima na tabeli jako mala,ali sada se bar lakše diše. 

Na derbiju sa Grafičarem nije bilo neke kvalitetne igre,sto je donekle i razumljivo zbog važnosti utakmice,kvalitetnog protivnika,ali i lošeg terena na Gradskom stadionu. Ipak,četi Kenanana Kolasinca se mora odati priznanje na borbenosti i želji koja od početka sezone nije vidjena. Da su se ovako borili na prethodnim utakmicama sigurno bi bodovni saldo bio veći za 5-6 bodova. Svakako da nije bilo lako motivisati demoralisane igrače posle očajnih igara i još losijih rezultata,ali je Kolašinac očito uspeo da iz svakog izvuče maksimum na ovom meču.

Medjutim,da bi ova tri boda dobila na značaju,sada je neophodan trijumf protiv Smedereva,u poslednjem meču,pred zimsku pauzu. Zato su na potezu navijači Novog Pazara koji bi u sredu morali napuniti Gradski stadion i bodriti Plave do druge uzastopne pobede. Nova tri boda bi omogucila mirniji nastavak sezone za koju se Pazar mora ozbiljno pojačati ukoliko se misli uključiti u borbu za vrh tabele.

                                                                                V. Tiosavljević

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO