SPORTSKA KOLUMNA! KAKAV TRENER TAKVA I IGRA

Očajna igra fudbalera Partizana bila je dovoljna za pobedu nad još očajnijom ekipom Novog Pazara. Niko realan nije očekivao da se Pazar “vadi” u utakmici sa crno-belima, ali bi se morao primetiti neki napredak u igri, posle velikog broja pojačanja i pripremnih utakmica tokom boravka u Antaliji.

Sve ono što je pokazano tokom premijerne utakmice sa Zvezdom, koja takodje nije blistala, samo je potvrdjeno i na prvenstvenom meču sa Partizanom. Kompletna bezidejnost je glavna karakteristika ovog tima plavi predvodjena trenerom Batakom.

Ni sto odigranih utakmica ne bi bilo dovoljno treneru Novog Pazara da može da sastavi najboljih jedanaest igrača.

On jednostavno nema fudbalskog znanja da može da pravilno ocenjuje nečiji igrački kvalitet,a da ne govorimo o taktici ili nekoj osmisljenoj strategiji. Tim Novog Pazara naprosto liči na družinu rekreativaca koja se okupila za utakmicu u malom fudbalu. Ako neko od njih ima svoj dan,njihov tim i može da izvuče neki rezultat.

Za Pazar bi bilo bolje da nema trenera nego sto ima Bataka. Po igračkim kvalitetima Plavi zaslužuju mesto u gornjem delu tabele, ali ova ekipa nema ni vodje ni stratega. Njegove izmene nijedan svetski stručnjak ne bi mogao da razume i odgonetne. Kad pomislite da vas Batak ne može više ničim iznenaditi, on vas iznova zaprepasti svojim potezima i odlukama.

I da je Pazar izvukao i povoljan rezultat na ovom meču,to ne bi bilo dovoljno za pozitivan utisak za igru Plavih. To Batakovo lutanje u traženju startnih jedanaest itekako utiče na samopouzdanje fudbalera,a naročito na atmosferu u ekipi i medju navijačima.
Kakvu partiju treba da pruže i koliko gresaka da naprave Zimonjić i Vukajlović pa da izgube mesto u ekipi? Šta to Batak u njihovoj igri vidi i šta to pruža dvojac najgorih levih bekova,da ih trener Novopazaraca samo rotira iz utakmice u utakmicu? Ako se već odlucio za strogu defanzivu u meču sa favoritom Partizanom,čemu je u toj koncepciji služio odsečeni i beskorisni Aganspahic? Izlišno je više govoriti i o izmenama,jer se ponavljaju iste nelogičnosti,pa i kada gubite sa 3:1 vi izvodite napadača,a uvodite stopera da ne bi primili i cetvrti gol. I naravno ga i primite na kraju.Batak jednostavno nema znanja,još manje ima fudbalske hrabrost i dok je god on na klupi Novog Pazara navijači Plavih se nemaju nicemu dobrom nadati.

Pazaru je potreban trener koji će pokrenuti ekipu,uneti novu energiju i od 30 fudbalera odabrati ekipu koja može obezbediti opstanak u Superligi. Pazar ima solidan tim,organizaciju kluba,odlične uslove,redovno finansiranje,ali nema trenera. Ako Uprava to na vreme ne shvati biće kasno. Tada će oni,a ne Batak biti krivci za evidentan neuspeh.

A.Brunčević

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO