SPORTSKA KOLUMNA! Društvene mreže-poligon mržnje prema fudbalerima

Fudbaleri Novog Pazara nisu dobro startovali na početku ovogodišnje superligaške sezone. Iz dve utakmice nije osvojen nijedan bod,mada je po prikazanoj igri,na obe utskmice Pazar zaslužio najmanje po bod. Iako je tek početak prvenstva,u igri Plavih vidi se zavidan napredak u odnosu na isti period prošle godine.

Da je Pazar igrao utakmicu sa Čukaričkim pred punim tribinama,sigurno je da bi ishod bio drugačiji. Medjutim,zahvaljujući mrziteljima kluba,Novi Pazar će šest utakmica igrati bez prisustva publike. Ponašanje tih tzv navijača na utakmici baraža sa IMT je bilo isplanirano samo da bi se napravila šteta klubu. I sportska i finansijska. Mora se otvoreno reći da mnogi koji dolaze na stadion ne čine to iz plemenitih namera,već upravo suprotno. Sada kad ne mogu da prate mečeve sa tribina i tamo ispoljavaju mržnju,oni su se prebacili na društvene mreže. Odatle seju otrov prema upravi,klubu,pa i igračima. Ovoga puta mete su im Stefan Lončar i Luka Ratković. Dvojica igrača koji to verovatno i najmanje zaslužuju. Naravno da svako može biti predmetom kritike i osporavanja,ali način na koji se to rade prema ova dva fudbalera je,u najmanju ruku,sraman i skandalozan. Klub mora da prijavi policiji sve one koji se kriju iza lažnih profila,upućujući najvulgarnije uvrede i psovke.

Niko vise od Lončara i Ratkovića ne bi voleo da njihov tim pobedjuje. I najveća fudbalska imena su promašivala penale i nikom nije padalo na pamet da dovodi u pitanje njihovu lojalnost klubu. Ako mogu Maradona ili Mesi da  ne realizuju najstrožu kaznu,to moze da se desi i svakom igraču Pazara. Taj isti Lončar imao je ponude i prošle i ove sezone i ostao je u Pazaru. Igrač koji najviše pretrči na jednoj utakmici je upravo Lončar,sa više od 13 km. Jednom rečju,čovek daje sebe celog na svakoj utakmici,sa greškama koje su uobičajene za svakog igrača. S druge strane,Luka Ratković je mlad i vrlo perspektivan napadač. To što ne daje golove,više je odgovornost drugih igrača koji bi morali da servisiraju centarfora,nego njegova lično. Pazar ima još uvek problem sa ofanzivnim veznim igračima,ili sa bekovima koji su slabiji u ofanzivi i retko upućuju upotrebljive lopte. Ratković ne može sam da stvara šanse i daje golove. Pazaru je potreban i iskusan napadač,ali je neprihvatljivo da se bes iskaljuje na bilo kog fudbalera. Roditelji Luke Ratkovića gledaju svaku utakmicu Pazara,i kući i na strani,bez obzira da li njihov sin igra. Ovi koji kritikuju fudbalere sede kući,dohvate telefone i bljuju vatru.

Nevidjen je uspeh da Pazar uopste igra Superligu,sa najmanjim budžetom i ogromnim drugim poteškoćama. Mnogi bi se obradovali kada bi klub ispao u beton ligu. Ti i takvi primitivno kritikuju fudbalere i vesele se svakom neuspehu Plavih.

M. Hudović

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO