SPORTSKA KOLUMNA: Četvrti uzastopni poraz Plavih – KAO VREĆA ZA UDARANJE

Više nije nikakva dilema šta će fudbaleri Novog Pazara uraditi i kako će odigrati, već samo koliko će golova primiti. Od ambicija da se ukljuci u trku za Super ligu,došlo se do toga da će se uspehom smatrati ako se ostane u ovom rangu takmicenja. Poraz od slabog Trajala,pokopao je sve nade da je ovo samo prolazna kriza,iako trener Darko Tesovic,posle utakmice reče da se “nalazimo samo u rezultatskoj,a ne i u krizi igre”.

Reče čovek i ostade živ. I malo dete zna da Pazar celu sezonu igra očajno loše,da je ekipa loše selektirana,slabo fizički pripremljena i katastrofalno vodjena i od Matica i od Tesovica. Ovaj drugi svakako ne može biti krivac za loš igrački kadar,kao ni cinjenicu da igrači nemaju snage ni za 60minuta utakmice,ipak će ostati upamćen kao jedan od najneuspesnijih trenera koji je došao u Pazar.

Ekipa koju vodi Tesovic deluje tako nemoćno da vam se često čini da tri dana i tri noći da igraju ne mogu dati gol. Ako se to i desi,to je pre posledica neke slučajnosti,prekida igre,nekog odbitka,nego organizovane fudbalske akcije. Jednostavno,ovaj Novi Pazar je počeo da liči na samog trenera: bez boje,mirisa,ukusa,ideje,koncepcije,autoriteta i harizme. Prosto je neshvatljivo da i pored katastrofalnih rezultata,Tesovic i ne pokušava ništa da promeni ni u timu,ni u igri,ni u koncepciji. Ako i napravi neku promenu,to je zbog povrede igrača ili žutih kartona,a nikako nužnosti da se neko zbog loših igara pošalje na klupu.

Najiskusniji igrači su i najviše razočarali. Alivodic ne donosi nikakvu prevagu na terenu,potpuno je bezopasan,a često prodje i po pet minuta a da ne dođje u kontakt sa loptom. S druge strane Vusljanin je i prečesto u kontaktu sa loptom,svaki njegov kontakt obeležen je okretanjem oko sopstvene ose,zatim najmanje3-4 dodira i tek onda ide pas,i to obično pogrešan. Jednom rečju,jalovo,bezidejno i staromodno.

I na isti način bi mogli da analiziramo svakog igrača Pazara,od golmana do napadača,i doćićemo do jednostavnog zaključka: nije ovo tim ni za sredinu tabele,a kamoli za nešto više.Jedina dva igrača sa nekim potencijalom su Jovic i Islamovic. Nažalost,ni oni taj svoj kvalitet nisu pokazali na terenu. Doduše,Jovica je bivši trener Matic skroz otpisao,a za Islamovica je tvrdio da je fizički nespreman. Kako je to zaključio,nikom živom nije jasno do dana danasnjeg. Pazar očito nije imao sreće sa trenerima ove sezone.

Inače je na fudbalskom tržištu malo kvalitetnih strucnjaka i pretpostavljam da je to razlog zašto se Tesovic ne smenjuje. Nije poenta da Kurta zameni Murta. Ali svakako Pazaru,na polusezoni,predstoji potpuni remont. Sa ovakvom ekipom i njenim vodjenjem, Plavi nemaju šta da traže.

Nikada na Gradskom stadionu nije bilo više publike,a na terenu losijih igrača nego ove sezone. Novopazarski publika zaslužuje da gleda prave fudbalere a na rekreativce ili nabedjene talente,koji to nažalost nisu.

K.K.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO