SPORTSKA KOLUMNA: Bravo Plavi!!!

Neugodna serija fudbalera Novog Pazara, od tri uzastopna poraza, prekinuta je neprocenjivo važnom pobedom protiv favorizovanog Partizana. Plavi su odigrali odličan meč, taktički mudro, vrlo borbeno i na momente kreativno i lucidno. Realno govoreći Pazar nije trebalo da izgubi ni na jednoj od prethodne tri utakmice, ali se sve vratilo sa ova tri boda, velika kao Parničko brdo.

Iako je rano za konačne razlike, utakmica sa Partizanom pokazala je da je ovaj tim, generalno gledano bolji od onog prošlogodišnjeg. Jasno se vide konture igre, formacija i filozofija, što nagoveštava zavidan potencijal ekipe Vladimira Gaćinovića. Bez ikakve sumnje, najvažniji i ponajbolji igrač tima postaje vezista Mijić. Za razliku od “starog” Mijića ovog novog Mijića pored lucidnosti i kreativnosti krasi i zavidna borbenost i pokretljivost. Svedoči tome i činjenica da je posle Lončara, fudbaler sa najviše pretrčanih kilometara.

Drugo prijatno iznenadjenje je mladi Bojica Nikčević, brz i prodoran, zahvalan i u defanzivnim zadacima, opasan u napadu sa odličnim prodorima i centaršutevima. Jednostavno je Nikčević sazreo kao igrač i ovo bi mogla biti njegova sezona.

Treći dobitak za Plave je centarfor Majdevac, najzaslužniji za pobedu nad Partizanom. Siguran na lopti, snažan u duelima,neustrasiv u duelima sa protivničkom odbranom, Majdevac je jedan od najboljih napadača koje je Pazar imao u poslednje vreme. Ukoliko nastavi ovako od ovogodišnjeg pojačanja Plavi ce imati ogromne koristi.

Bilo bi nepošteno spomenuti, možda i najveće pojačanje golmana Kljajica. U njemu je pazarska odbrana dobila na sigurnosti, a čitav tim na mirnoći i koheziji.

Valja spomenuti i iznenadjujuće dobar bekovski par Pešukić-Jović, u meču sa Partizanom.

Naravno da je bilo i loših izdanja na pomenutoj utakmici. I pored asistencije kod gola, Ergelaš nije bonus-pojačanje koje bi timu donelo prevagu. Medjutim, najveće razočaranje je krilni napadač Danoski ,verovatno i jedini promašaj u tekućem prelaznom roku.

Zato su timu potrebna još 2-3 kvalitetna pojačanja kako bi se nastavak prvenstva dočekao sa manje briga. Utakmica sa Partizanom nikog ne bi smela da zavara. Sledeći veliki test biće u Bačkoj Topoli u duelu sa TSC.

E. Pramenković

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO