Naslovna Sport Fudbal SPORTSKA KOLUMNA! Bojice majstore!!!

SPORTSKA KOLUMNA! Bojice majstore!!!

Pazarska fudbalska mašina nema nameru da stane. Tri osvojena boda u teškoj utakmici sa Napretkom zlata vrede, posebno što je ovo, možda, bila najlošija utakmica Plavih.

Samo veliki timovi knjiže bodove i kad igraju slabije od očekivanog. Kao što se i moglo pretpostaviti da neće biti lako igrati sa teškim bremenom favorita protiv kluba koji nema šta da izgubi. Napredak je delovao ne toliko kvalitetno koliko je igrao organizovano. Zato se i sticao utisak da su njihovi fudbaleri više motivisani nego domaći igrači.

Pazar definitivno nije igrao kao na prethodne tri utakmice, što je donekle i razumljivo. Odbrana je juče bila bolji deo tima, iako im nije bilo lako sa jakim i iskusnim Matićem, na svu sreću, nedovoljno fizički spremnim. Jović je iznenadjujuće bio dobar u skok igri i praktično je, i sa pozicije beka, sve vazdušne duele dobio.
Na sredini terena je dosta škripilo. Nije bilo pas igre, Majdevac je bio odsečen, bez upotrebljivih lopti i kvalitetnih završnih dodavanja. Očigledno će u tom segmentu igre morati da se traže adekvatna rešenja.

Medjutim Novi Pazar ima jednog Bojicu Nikčevića. Neopravdano zapostavljanog kod svih bivših trenera. U jednom trenutku, zbog nezadovoljstva svojim statusom, napustao je tim i vraćao se kući. Danas je jedan od najboljih igrača. Brz, eksplozivan, borben kao ratnik, sa odličnim centaršutom, Bojica je izrastao u opasnog napadača kakvih je malo u ligi. I kada ne ide timu, ide Bojici, koji se stušti ka protivničkom golu, hrabro i nezaustavljivo, uvek stvarajući opasnost protivničkom timu. Iz takve akcije i njegovog prodora, Ergelaš je postigao evrogol. Ukoliko Gavrić bude takvo pojačanje po levoj strani, Pazar će imati najubojitiju napadačku trojku Nikčević-Majdevac-Gavrić, koja će biti strah i trepet za svaku odbranu.

Velika je šteta što zbog pojedinih mrzitelja kluba i samozvanih navijača, Plavi će još tri utakmice igrati bez prisustva publike. Oni koji su napravili incidente u meču sa IMT-om, uradili su to sasvim namerno, da naštete klubu, jer tako leče svoje frustracije i neostvarene ambicije. Pravi navijači sada bi mogli da uživaju, jer njihov klub je u vrhu tabele i ima visoke domete. I sto je najvažnije, želi u vrhu i da ostane.

Uostalom, kada je Pazar zabeležio 4 uzastopne pobede, od toga dve u gostima i sa dva tima koja ove godine igraju Evropu. Naravno, radi se o Partizanu i Radničkom. Samo da se taj niz nastavi.

Sledeća stanica je u Novom Sadu, gde Pazar igra protiv dobre ekipe Mladosti-GAT.

J.Suljević

Exit mobile version