SPORTSKA KOLUMNA! BODOVI OPSTANKA

Posle gotovo četiri godine fudbaleri Novog Pazara pobedili su u gostima i time, ponovo, povratili značajne izglede za opstanak. Ništa u pobedi nad Zlatiborom nije vredno pažnje osim tri, zlatna vredna,boda. Plavi ništa bolje nisu igrali nego na prethodnim utakmicama,čak i nešto losije,pa i onda kada su bili u brojčanom egalu sa Čajetincima. Jednostavno u ovoj ekipi nešto debelo škripi, počevši od fizicke spreme, preko taktičke neobučenost i do neobjašnjivih psiholoških oscilacija,pa i motivacije. O vodjenju ekipe od strane trenera Berbera da i ne govorimo. Njegovi eksperimenti umalo su doveli ekipu na rub provalije, jer da je Pazar kojim slučajem izgubio, već bi mogao da pakuje drugoligaške kofere.

Šta još treba da uradi Marinkovic pa da izgubi mesto u timu? Njegova zakasnela reakcija kod kontranapada,posle koje je usledilo povlačenje protivničkog igrača,a zatim i crveni karton,krucijalno su uticali na ceo tok meča. Da li trener Berber broji ovakve i slične kardinalne greške Marinkovića i niko živ ne bi mogao da utvrdi šta ga je motivisalo da ga uvrsti u startnih jedanaest? A šta tek reci za uvodjenje,pa posle desetak minuta izvodjenje mladog Blagojevića. Nije ovde pitanje sto je Blagojević izveden sa terena,već sto je uopšte dobio šansu u jednoj ekstremno važnoj utakmici,kad su dosadašnje utakmice pokazale da on nije igrač superligaškog nivoa. Bar ne za sada. I treća greška Berbera vezana je za golmana Rnića. Možda je on i trebalo da dobije šansu s obzirom na greške Drobnjaka i njegovo ispucavanje lopte koje dovodi do ludila i navijače i igrače. Medjutim, ovako važne utakmice, gde greške nisu dozvoljene,nisu za provere,ispitivanja i eksperimente. A Berber je upravo to uradio. Rnić je bio nesiguran,naročito u prvom delu,i pravo je čudo da nije primio gol.

Sreća je pobedila Zlatibor a ne Novi Pazar. Plavi su medjutim tu sreću zaslužili. Mnoge utakmice su nezasluženo izgubili,neretko i u poslednjim minutima,a vrlo često i sumnjivo dosuđenim penalima. Sve se urotilo protiv ove ekipe. Od izvesnog poslanika Tandira do utakmica konkurenata za ispadanje koje se obično završavaju predvidivim rezultatom. Dok Tandir optužuje Pazar za nameštanje utakmica,kladionice redom skidaju parove utakmica čiji se rezultati unapred znaju i zbog toga su Plavi i dosli u ovu situaciju. Svi su mogli da vide kako je Čukarički igrao protiv Novog Pazara,kako je igrao Zlatibor,kako je sudija na toj utakmici prestrogo dao crveni karton Marinkoviću,kako većina klubova i saveza navija da Pazar ispadne iz lige,uključujući tu i nesretnog Tandira. Pazar se hrabro bori u skladu sa svojim kvalitetima,ali i realnim finansijskim mogućnostima. Ovo je ekipa sa najmanjim,ali i najtransparentnijim budzetom od svih superligaških timova i utoliko bi opstanak bio neverovatan uspeh.

Posao još nije završen. Utakmica svih utakmica igra se u sredu sa Voždovcem. Ukoliko cela ekipa bude izgarala kao sto su u meču sa Zlatiborom to činili Delimedjac,Vlajković,Aganspahic,Trtovac i Nikčević, ne bi trebalo da bude većih problema. Ali nijedna utakmica ne može da se dobije sa samo pet igrača. Potreban je ceo tim,koji će mirne glave i čvrstog srca ući u ovaj meč decenije. Posle te utakmice više nema popravnog ispita. Ili pukovnici ili pokojnici. Na sreću se jednom pobedjuje,sada je potrebno znanje,snaga i volja. Pazar živi za ovu utakmicu. Odbrojavanje je pocelo.

E.Karisik

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO