Naslovna Featured Istaknuto SPORTSKA KOLUMNA! BLAMAŽA PAZARA U SURDULICI

SPORTSKA KOLUMNA! BLAMAŽA PAZARA U SURDULICI

Više i nije nikakva vest da su fudbaleri Novog Pazara poraženi u gostima, ovoga puta od Radnika u Surdulici, ali je svakako novost da su pored četiri primljena gola, mogli da još toliko puta vade loptu iz svoje mreže. Bila je to amaterska igra skoro celog tima, a naročito odbrane, koja je bila na nivou ekipe “As-a” iz Melaja.

Odavno Pazar nije bio tako poražen  i ponižen, kao na ovoj utakmici, u kojoj ništa funkcionisalo nije, a fudbaleri Plavih izgledali su na terenu kao osrednji školski tim. Štoperski tandem je delovao tragikomično i definitivno Trtovac i Marinković nisu igrači  ni za prosečnu drugoligašku ekipu,a broj njihovih početničkih grešaka je toliki da je pravo čudo što mreža golmana Drobnjaka nije napunjena do vrha. Sandžak Haber je od starta prvenstva jedini ukazivao da je štoperski tandem Plavih ubedljivo najgori u ligi,a kako su igrali Marinković i Trtovac na utakmici sa Radnikom trebalo bi da se izučava i pokazuje mladim igračima, kako fudbal ne treba da se igra. Trtovac je na zalasku karijere, pa bi i zbog sebe i zbog kluba trebalo što pre da je okonča, da se ne bi dalje brukao kao na ovom meču, a od Marinkovića niko i nikada neće napraviti ni prosečnog fudbalera. On je toliko fudbalski limitiran da je svaki mogući napredak isključen, a početničke greske koje je pravio sa Trtovcem, više su bile za podsmeh nego za ozbiljnu analizu.

Krivica za očajnu  predstavu ide i na dušu trenera Davora Berbera. Od prvog minuta je bilo jasno da gol Pazara visi u vazduhu ,da odbrana deluje nesigurno, da domaćin stvara šanse, da se štoperi ponašaju kao slonovi u staklarskoj radnji, ali to  nije izazvalo trenerovu reakciju. Čak kada je Pazar i izjednačio i otišao sa rezultatskim egalom na poluvreme, Berber je ostao dosledan Batakovoj taktici da nista ne menja dok ne mora. I kazna je naravno stigla brzo, posle diletantske reakcije poslednje linije tima. Svako je sa tribina mogao da vidi da je pitanje trenutka kad će Pazar primiti gol, ali to nije video onaj koji je trebalo da reaguje na vreme. Umesto da pojača slabu odbranu, Berber je nastavio da muči i igrače i navijače, verovatno očekujujući da se neko čudo desi i da Radnik ne postigne gol. A postigli su ukupno četiri. I to je malo, kako je pazarska odbrana igrala. Izmene koje je Berber izvršio nisu vredne pomena. Niko u klubu i ne zna ko je Čupiić kako je došao i zašto taj igrač već drugu utakmicu zaredom dobija priliku. Taj mladi igrač nema niti jjednog  fudbalskog kvaliteta koji bi ga preporučio da bude i u 22 fudbalera, a kamoli da dobija zapaženu minutažu.

Za to vreme, jedan od najboljih igrača na ovoj utakmici Kiković, grejao je klupu kod Bataka, ne dobivši ni minut vremena na terenu i samo zbog izostanka Sisea sada je dobio šansu i pokazao koliko je nepravedno bio zapostavljen. Uz mladog Islamovića i golmana Drobnjaka, on je jedina svetla tačka ove žalosne fudbalske predstave.

Pazaru predstoji teška borba za opstanak. Utakmica sa Radnikom pokazala je da je dobra igra sa Mačvom proizvod spleta okolnosti i loše igre tima iz Šapca. Surdulica je, nažalost,  Pazarova realnost. Sa ovakvim vodjenjem ekipe i naročito ovakvom odbranom, Plavi se nemaju čemu dobrom nadati.

Lj. Bakmaz

Exit mobile version