Naslovna Featured Istaknuto SPORTSKA KOLUMNA! BERBER IZGUBIO UTAKMICU

SPORTSKA KOLUMNA! BERBER IZGUBIO UTAKMICU

vojvodina-u-67.-minutu-do-pobede-nad-novim-pazarom

Treći put zaredom fudbaleri Novog Pazara gube utakmicu, u gostima, sa minimalnim rezultatim 1:0. Ovog puta,bolja je bila nikad slabija Vojvodina u nikad korektnijoj utakmici,sa odličnim sudjenjem i idealnim uslovima za igru. Pazar je igrao bez tri najbolja igrača,Kikovića,Mijića i Tomića, koji su izostali zbog povrede, ali su Plavi imali sve ostalo na svojoj strani. Prvi su stvorili šansu, dobro zatvorili prilaze ka svom golu,Delimedjac potpuno zaustavio Drunčića, tako da se stekao utisak da Vojvodina tri dana ne može dati gol.

Poluvreme je završeno sa zadovoljavajucih 0:0. Umesto da tada trener Berber izvede iz igre neprimetnog i nezasluženog startera Gigića, on je po uzoru na svog učitelja Bataka nastavio sa istom postavom,iako je trener domaćina Lalatović izveo oba bonus igrača,pojačao napad,što mu se na kraju i isplatilo. Gigić je u napadu bio potpuno bezopasan,a u defanzivi ga nije ni bilo, što je otvaralo prostor za proboj po toj desnoj strani, preko koje je na kraju i primljen gol,nakon zakasnele intervencije golmana Drobnjaka, i to u trenucima dok je Pazarbio sa deset igraca jer se ocekivala izmena u timu Plavih. Tek tada Berber menja Gigica,ali “kasno Marko na Kosovo stize”. Vec na pocetku drugog poluvremena bilo je jasno da Pazar prepušta inicijativu, povlači se na svoju polovinu, neki igrači su očito fizički pali, ali nista od toga Berber nije video. Prepustio se inerciji i poraz je bio neminovan.

Tek nakon primljenog gola, izvršio je dvostruku izmenu, ali bolje da ni to nije uradio. Uveo je štopera Marinkovića, a izveo napadača Islamovića, verovatno računajući da igra u formaciji 3:5:2, što je svakako besmisleno jer su pazarski bekovi već bili izmoreni, a ionako su bez značajnijih ofanzivnih karakteristika.

Pazar nikada nije bio bliži bodu u susretu sa Vojvodinom, ne zato što je igrao dobro, već zato što je Vojvodina igrala loše. Berber nažalost nije imao osećaj da se prilagodi dogadjajima na terenu i da povuče blagovremene poteze. A upravo to vodjenje utakmice pravi razliku izmedju trenera i “trenera”.

I na ovoj utakmici se videlo da je fudbalski zanat pekao kod trenera Bataka koji je i najveći krivac za nezavidnu poziciju u kojoj se Pazar nalazi. Po igračkom kadru, Plavi zaslžuju daleko bolji plasman od trenutnog. Kenan Kolašinac je sa daleko slabijim sastavom osvajao bodove i na strani,dok Batak i Berber sa velikim pojačanjima i velikim brojem igrača, zbog svojih početničkih eksperimenata ne mogu da osete slast,makar i nerešenog rezultata u gostima.

M. Vukadinović

Exit mobile version