Naslovna Featured Istaknuto SPORTSKA KOLUMNA: BATAK,ZA TRI BODA KRATAK

SPORTSKA KOLUMNA: BATAK,ZA TRI BODA KRATAK

batak:-da-igramo-do-kraja-u-lucanima

Fudbaleri Novog Pazara izgubili su od lučanske Mladosti(3:2) u još jednoj prvenstvenoj utakmici i tako dodatno otežali svoju, nimalo zavidnu poziciju, u borbi za goli superligaški život. Najkraće rečeno, po kvalitetu igrača, dosta skromne obe ekipe, bez da možete da izdvojite bilo kog fudbalera koji bi vam zapao za oko, izuzev možda dvostrukog strelca u timu Pazaraca,centarfora Aganspahića.

Lučanci imaju mnogo više bodova nego što prikazanim igrama zaslužuju i to nije ni senka nekadašnje ekipe koja je igrala značajnu ulogu u najelitnijem fudbalskom takmicenju. Mladost je pobedila samo zahvaljujući poroznoj, neuigranoj, amaterskoj odbrani Novog Pazara i ponovo greškama trenera Bataka, kako zbog početnog sastava tima, neblagovremenih, a nadasve, pogrešnih izmena.

Nikada Plavi,od početka sezone, nisu bili bliže bodu, ne toliko zbog svoje dobre igre, već pre svega neubedljivih domaćina,koji su malo toga pokazali i da nije bilo poklonjenog drugog gola, jer je napadač domaćina igrao rukom, ovaj bi se meč završio pravednim remijem.

Medjutim,ono što treba da zabrine navijače pazarskog superligaša je svakako jednako loša igra kao na prethodnim utakmicama. Batak ne samo da nije unapredio igru, već je i otišao i korak unazad ,a svega dva osvojena boda od mogućih devet, morali bi da budu signal za rastanak sa trenerom koji se očigledno nije snašao na klupi Pazaraca.

Stiče se utisak da se potpuno pogubio u traženju startnih jedanaest igrača, da luta i tokom vodjenja utakmice, pa su i izmene koje vrši, uglavnom pozitivne. Ključni krivac za primljeni treći gol je rezervista Milosavljević, koji je potpuno promašena akvizicija i koji ne zaslužuje ni da bude na klupi i kome se Uprava mora “zahvaliti” i vratiti tamo odakle je i došao. Posebna priča je formacija sa kojom Batak izlazi na teren. Na papiru je to 3:5:2, suštinski je to 5:2:3, a na terenu je to uglavnom 7:3.

Pazar jednostavno nema sredinu terena, Delimedjac niti pomaže odbrani, niti doprinosi napadu, Sise pokriva mnoge rupe, unosi neophodnu agresivnost, ali nije igrač koji ima taj završni pas koji ide prema napadačima, dok oba beka retko kad prelaze na protivničku polovinu. Tako je napadačka trojka ( Tomić-Aganspahić-Nikčević) skroz odsečena od nepostojeće sredine terena i ostatka ekipe, pa i ne čudi sto deluju bezopasno i nemoćno. Pazar može da postigne gol, samo iz neke individualne akcije ili posle nekog prekida. To je pokazala i utakmica u Lucanima,kada je upravo Aganspahić postigao dva takva gola.

Sa ovakvom postavkom igre, nemoguće je da Pazarci postignu gol iz neke dobro organizovane akcije. Za to su potrebni kvalitetni igrači i dobar trener. U ovom trenutku, Novi Pazar nema ni jedno ni drugo. Uprava kluba pod hitno mora da reaguje, da pronadje novog trenera i da se zahvali raznim Nedeljkovićima, Milosavljevićima, Micicima, Kurdićima,Vukajlovićima, kao i mnogim istrošenim Pazar skim fudbalerima za koje je Super liga preveliki zalogaj. Bez tog radikalnog reza,Plavi nemaju ničem dobrom da se nadaju u nastavku sezone.

Z. Bogdanovic

Exit mobile version