SPORTSKA KOLUMNA: BATAK – KAO TRI BODA SLADAK

Fudbaleri Novog Pazara pobedili su u subotu više nego dobru ekipu Metalca (1:0),osvojivši tri boda,velika kao Parničko brdo. Bez njih, Pazar bi se već našao na putu za niži rang,a  trener Batak na putu za Novi Sad.

Ovako,Plavi su zadržali ozbiljne sanse za opstanak, a Batak za “zimovanje” na Hadžetu i vodjenje ekipe i u nastavku sezone, čak i bez obzira na ishod poslednjeg meča u Kruševcu.

Pored odličnih partija sa Partizanom i Vojvodinom, ovo je verovatno bilo i najbolje izdanje tima sa Gradskog stadiona ove jeseni. Nije se umiralo u lepoti od igre, niti je bilo nekih bravuroznih poteza igrača, ali se ekipa borila do maksimuma i fudbaleri su dali objektivno više nego sto su njihovi individualni kvaliteti u ovom trenutku.

S druge strane,Metalac nije uspeo da stvori skoro nijednu ozbiljniju šansu,što govori da je ekipa dobro stajala na terenu,za razliku,recimo,od meča u Lucanima gde su primljena tri gola kao na treningu. Istini za volju,nije ni Pazar stvarao neke prilike,ali je bio svakako opasniji i blizi protivničkom golu,što je posledica i nove postavke sa klasičnom “desetkom” u formaciji,i to se itekako osetilo u igri.

Osim tri vazna boda,ekipa je ovom pobedom dobila na preko potrebnom samopouzdanju,a naročito njen cenarfor Aganspahić. Često osporavan,od kako je došao u redove Plavih, ovaj “pazarski Džeko” sa  tri gola iz dve utakmice,izrasta u strelca kakvog Pazar odavno nije imao. U nastavku sezone bi mogao biti još opasniji, sa pojačanjem na poziciji plejmejkera, koji bi razigravao i upućivao završne pasove prema robusnom napadaču. Uz Tomića i Sisea, Aganspahić će predstavljati najveće uzdanice ekipe u prolećnom delu prvenstva.

U odbrani je,na ovoj utakmici,najsigurniji bio Trtovac koji je pokupio i skinuo sve lopte u skoku, sa samo jednim kiksom kada ga je izigrao napadač gostiju Prestiz, stvorivši opasnu situaciju pred golom domaćina. Marinković je, po obicaju bio borben i požrtvovan,ali opet sa greškama u fazi predaje lopte sa nepotrebnim dugim pasovima. Imao je i sreće, što kod starta pri kraju utakmice nije dobio crveni  karton. Vlajković je odigrao drugu lošu partiju,posle očajnog izdanja u Lučanima,ali je u većem delu prvenstva bio medju najboljim i najstandarnijim igračima Novog Pazara. Vukajlović,na levom beku je bio bolji nego na svim prethodnim utakmicama na kojima je igrao. Nije to bila igra za nezaborav,ali je značajno manje grešio i naročito manje petljao sa loptom nego ranije. Takode,Delimedjac je odigrao,možda i najbolju svoju utakmicu u ovoj sezoni,predaja lopte je bila tačnija i brza i to se odmah odrazilo na igru cele ekipe. Slobodan udarac,u opasnoj zoni,morao je on da izvede,a ne Vlajkovic,koji je samo malo zagrejao protivnickog golmana.

Osim njih,pohvale zasluzuje i mladi Dragutinovic, ne samo zbog odličnog cenaršuta i asistencije kod gola,već i borbenosti koje pokazuje i sposobnostima da ulazi u šanse i ugrožava protivnicki gol. Da je bio malo precizniji kod prilike koju mu je namestio Tomić, bio bi svakako igrač utakmice.

Pazaru preostaje jos teško gostovanje u Kruševcu. Sa tri boda ili čak bodom,ova pobeda nad Metalcem bi dobila još više na težini. No, bez obzira na ishod tog meča, Plavi moraju ozbiljno da se pojačaju za nastavak prvenstva. I to u svakoj liniji tima,najmanje pet kvalitetnih igrača su preko potrebni da bi se sačuvao superligaški status. Kako Sandzak haber saznaje, Novi Pazar će dobiti i novu upravu, možda i najkvalitetniju u poslednjih nekoliko godina,sa uglednim gradskim privrednicima,što budi optimizam da će se u buducnosti graditi tim za gornji deo tabele. Za ovu fudbalsku sezonu,najvažnije je izboriti opstanak. Sa novim igračima i novom Upravom, Batak ima realne šanse da u tome uspe.

B. Corovic

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO