Naslovna Featured Istaknuto SPORTSKA KOLUMNA! Ako Radojičić ostane, FK Novi Pazar sigurno neće!

SPORTSKA KOLUMNA! Ako Radojičić ostane, FK Novi Pazar sigurno neće!

novopazarci-porazeni-u-gornjem-milanovcu!-luka-ratkovic-promasio-penal-u-72.-minutu

Trener Novog Pazara Dragan Radojičić izgubio je utakmicu protiv domaćina iz Gornjeg Milanovca sa minimalnih,ali zasluženih 1:0. Ne možemo da kažemo da su fudbaleri poraženi, jer oni ni postojali na terenu nisu, a posebno u prvih 45 minuta. Bilo je to najgore poluvreme od kako se Novi Pazar takmiči u najvišem rangu takmičenja. 

Oni koji su gledali utakmicu mogli su u to da se uvere, onima koji nisu bili u prilici, to se ne može prepričati niti opisati. Igrači su izgledali kao da su se prvi put okupili zajedno,a neki kao da su prvi put u životu videli i šutnuli loptu. Prosto se ne zna ko je u odbrani delovao nesigurnije i haotičnije i nijedan igrač,osim golmana ne zaslužuje da nosi plavi dres. Igrači stedine terena nisu ni postojali, krili su se iza drugih da ne prime loptu, a ako je već prime, vraćali bi je nazad ili jednostavno predavali protivniku. 

O napadu, Radojičićevom napadu, iluzorno je trošiti reči, ako se zna da u prvom poluvremenu nisu uputili nijedan šut prema golu domaćina. Tužno,bedno i jadno. I pre svega neinventivno,nemoćno, i što je najgore beznadežno. Novi Pazar sa Draganom Radojičićem nema šta da traži u borbi za opstanak. Njegovi eksperimenti ce koštati ekipu ispadanja iz elitnog ranga. 

Startnu postavu protiv Metalca ne bi izveo ni ekonom kluba, a kamoli neko ko sebe naziva stručnjakom ili strategom. I samo zbog toga kompletan srtučni štab bi morao da ode iz kluba. Tek sa izmenama u poluvremenu, vraćanjem Jokića na zadnjeg veznog, uvodjenjem Maksimovića i Mustafe,Pazar je počeo da lici na ekipu. Samo da liči,ali i ne da izgleda kao superlugaški tim. Jer su fudbaleri Plavih delovali kao da nisu bili na pripreme. 

Dćaba Antalija, idealni uslovi, izmirene sve obaveze prema igračima, sasvim solidna pojačanja, kad je Novi Pazar lose vodjen. Kako je moguće da se za 15 dana boravka u turskom letovalištu odigraju samo tri utakmice, dok su druge ekipe, za isti period imale po 6-7 meceva? Čemu uostalom služe tako skupe pripreme,nego za uigravanje tima? 

Pazar odavno, bar po imenima, nije imao kompaktniju ekipu. Na svako mesto ima najmanje po dva igrača. Ali šta to vredi kad Radojičić uvek bira lošije rešenje. Očigledno da ima neke svoje miljenike za koje se zna da će igrati, bez obzira na trenutnu formu. Verovatno, on vidi nesto što niko drugi ne primećuje. Jedan stari navijač Metalca najbolje je ocenio fudbalere Novog Pazara rekavši da odavno lošija ekipa nije gostovala u Gornjem Milanovcu. Tom utisku se nema šta ni dodati ni oduzeti. Zato, ako Radojicic ostane na klupi, Pazar sigurno neće ostati u Super ligi.

V. Tiosavljevic

Exit mobile version