Sportska javnost i navijači u Novom Pazaru debelo razočarani suđenjem u derbiju protiv Crvene zvezde

I u televizijskom prenosu se moglo čuti da prisutni skandiraju: „Lopovi, lopovi!“ Tim sloganom očevici su pojasnili šta stvarno misle o suđenju

U direktnom duelu Novi Pazar je Crvenoj zvezdi prepustio lidersku poziciju, istovremeno završio seriju od sedam neverovatnih i uzastopnih pobeda. Šampion je do 34. minuta imao negativan rezultat i bio u podređenom položaju u odnosu na mnogo bolje plavo–bele, da bi tek u završnici prvog poluvremena i u najvećem delu drugog preuzeo kontrolu nad utakmicom.

Prevarili su se i oni, a nije ih bilo malo, koji su prognozirali da će pritisak Zvezde mnogo pre 90. minuta okrenuti rezultat na stranu Beograđana. Umesto predviđanog epiloga po kome je samo pitanje trenutka u kojem će Kljajić biti savladan, gledali smo snažan i organizovan otpor Lončara i drugova. Žal domaćih je još veći jer je gol odluke došao na način koji baš nikoga u Novom Pazaru nije ostavio ravnodušnim.

I u televizijskom prenosu se moglo čuti da prisutni skandiraju: „Lopovi, lopovi!“ Tim sloganom očevici su pojasnili šta stvarno misle o suđenju. Dan kasnije u praktično svakom kutku grada, a naročito na društvenim mrežama, govorilo se samo o utakmici s akcentom na deljenje pravde.

Igru gotovo da niko nije komentarisao, zato jeste nameru da se Crvena zvezda pogura u svakoj prilici.

Zanimljivo je da i najstariji navijači, oni koji po pravilu slove za najobjektivnije, direktno koriste reč – krađa!

Redom se nabrajaju svi sudijski gresi u trenucima kada se utakmica bližila kraju, počevši od nedosuđenog prekršaja nad Jovićem, posle kojeg je levi bek Pazaraca završio u bolnici, zatim olakog prelaska preko faula nad Bogdanovskim u opasnoj i obećavajućoj kontri, koji se video iz aviona, a nije dole na terenu, do procenjivanja prekršaja, gde je svaki i najmanji kontakt u korist Zvezde značio i prekid igre, dok su i najočigledniji startovi na igrače Novog Pazara presuđivani u svakoj trećoj prilici.

Kruna svega, po takvim viđenjima, je gol Pešića za pobedu Zvezde. U najblažoj varijanti tretira se kao„,prljav” sa zaključkom da je takav postigao Novi Pazar sigurno bi bio poništen, na ovaj ili onaj način. Igračima šampiona zamera se i na nedoličnom ponašanju prilikom proslave gola koji im je doneo tri boda.

Trener Gaćinović čestitao je Crvenoj zvezdi na pobedi, ali iako nije želeo u svom komentaru da direktno spomene neko ime, bilo je više nego jasno šta je to što ga muči.

– Zadovoljan sam jer su moji igrači dali sto odsto, više nisu mogli, potrošili su se jer je utakmica išla smerom koji nam je bio dozvoljen, a da spominjem neke druge stvari ne pada mi na pamet – rekao je Gaćinović.

Da je kao i navijači duboko razočaran tim drugim stvarima moglo se primetiti i iz nastavka njegovog izlaganja. Ono što Gaćinović nije imenovao u rezigniranom i pomalo emotivnom obraćanju uradile su maltene sve pristalice plavo-belih

– Utakmica je pretila da ode smerom koji će bez razloga doneti možda i pet crvenih kartona. Ostaje gorčina zbog onoga što se desilo, želimo li da napredujemo u fudbalu ovako nešto ne sme da nam se dešava. Neke stvari mi se nisu svidele, to mogu otvoreno da kažem, što nikako ne umanjuje pobedu Crvene zvezde. Ako se budemo osvrtali na ovo što se desilo nikome neće biti dobro, prvo nama, a onda i fudbalu uopšte. Na dobrom smo putu, bili smo blizu protivniku, ali kad igraš protiv boljih ekipa moraš da koristiš i prinudna sredstva i ubaciš trećeg štopera i igraš sa petoricom pozadi. Protivnik je toliko dominantan da mu je teško parirati, ali su neke stvari baš degutantne da nisu za komentar – reče vidno razočarani trener Novog Pazara.

NIKČEVIĆ: IGRALI SMO ODLIČNO Po izlasku iz svlačionice na licima svih igrača moglo se videti da im je poraz teško pao i nema ko nije rekao da ga nisu zaslužili. Kad smo zatražili da prokomentariše gol Crvene zvezde iz 88. minuta, Bojica Nikčević je bez imalo razmišljanja pristao.

– Možda je bio faul nad Joksimovićem, ali šta sad da se radi… Imali smo šanse, ušli smo fenomenalno u meč, u prvih pola sata bili i bolji, dali gol, pa kad se sve sabere proizilazi da smo čitavu utakmicu odigrali odlično. Falila nam je koncentracija. Zvezda je kvalitetna ekipa koja iz jednog poteza može da reši meč. Realno, to je najbolji tim u zemlji, još su bili bez Ivanića, a tako malo je nedostajalo da sačuvamo bar bod. Da smo izdržali da ne primimo gol u prvom poluvremenu siguran sam da ne bi izgubili.

Seriji pobeda Novog Pazara je došao kraj, ali po Nikčevićevom mišljenju ishod derbija neće ostaviti trag na ekipu.

– Vratićemo se već protiv Kolubare, takav smo tim. Atmosfera je dobra, biće to onako kako treba – optimističan je Nikčević.

indeksonline.rs/zurnal.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO