Naslovna Featured Istaknuto Sportska dvorana u Novom Pazaru spremna za svečano otvaranje

Sportska dvorana u Novom Pazaru spremna za svečano otvaranje

sportska-dvorana-u-novom-pazaru-spremna-za-svecano-otvaranje

NOVI PAZAR – Dvorana Sportske akademije Douš, čija je rekonstrukcija počela 2019. godine, biće zvanično otvorena u sredu, 1. septembra.

“U goste nam dolaze ministri spoljnih poslova Turske i Srbije, kao i brojne delegacije”, najavio je direktor Ustanove za sport Novi Pazar Emir Mehmedović.

Dok 2012. godine nije otvorena Sportsko-sajamska ustanova Pendik, sportski kolektivi iz Novog Pazara čiji je rad usko vezan za dvorane, trenirali su i igrali utakmice u tadašnjoj Hali sportova.

“Poznato je svima u kakvom stanju je bio ovaj objekat, koji nismo bili u mogućnosti da koristimo nekoliko godina. Dobri odnosi našeg grada sa Turskom doprineli su da dobijemo investiciju od Komapanije Douš za potpunu rekonstrukciju”, podsetio je Mehmedović.

Projekat je od izuzetnog značaja za ovdašnji sport, a renovirana hala biće novi (stari) dom za novopazarske košarkaške i odbojkaške kolektive.

“Veliku salu već nekoliko dana koriste odbojkaši i košarkaši Novog Pazara, ona je prevashodno namenjena njima. Osim seniora, planirano je da tu treniraju i mlađe kategorije tih klubova, kao i ženske selekcije”, naveo je Mehmedović.

U sklopu dvorane je i sala za borilačke sportove, po mišljenju mnogih jedna od najboljih i najopremljenijih u Srbiji, ali i šire.

“Imamo i fitnes centar, ugostiteljske sadržaje, kao i salu manjih gabarita. Nju će koristiti učenici Osnovne škole Vuk Karadzić, koji nisu imali adekvatne uslove za fizičku aktivnost”, dodao je Mehmedović.

On je najavio da će dvorana Sportske akademije Douš imati i adekvatan parking prostor.

“Priprema se podloga za asfaltiranje parkinga u donjem delu kompleksa. Biće to parking za veliki broj automobila, kao i za tri autobusa. Kompanija Tašiapi iz Turske izvodi taj deo radova”, rekao je Mehmedović.

Podsetimo, u dvorani Sportske akademije Douš krajem maja su igrane utakmice završnog odbojkaškog turnira Prvenstva Srbije za juniore.

M. Minić

Exit mobile version