Naslovna Sport Sport klub: Uefa predala FSS-u dokumentaciju o mogućem nameštanju dve utakmice

Sport klub: Uefa predala FSS-u dokumentaciju o mogućem nameštanju dve utakmice

sport-klub:-uefa-predala-fss-u-dokumentaciju-o-mogucem-namestanju-dve-utakmice

BEOGRAD – Evropska fudbalska unija (Uefa) dostavila je Fudbalskom savezu Srbije (FSS) podatke u vezi sa mogućim nameštanju dve utakmice u domaćim takmičenjima, preneo je danas Sport klub.

Kako se navodi na sajtu Sport kluba, radi se o dve utakmice igrane početkom i krajem marta, a Uefa je na osnovu praćenja “ogromnih uplata u kladionicama u Evropi i Aziji” prikupila podatke, ali i na osnovu nastupa pojedinih igrača, načina postizanja golova i “nekoliko potencijalno nerazumljivih i kontraproduktivnih poteza”.

Prema sumnjama Uefe, u jednoj od navedenih utakmica, akteri su se trudili da zainteresovanim stranama u kladjenju uživo, na direktan način, omoguće isplatu značajnijih novčanih sredstava i to po više osnova, navodno, čak i konačnog rezultata.

Kako se novodi, analitičari Uefa zaduženi za praćenje dojavljenih utakmica čak su i evidentirali nekoliko fudbalera pod sumnjom, od kojih su pojedini povezivani sa nameštanjem utakmica u prošlosti. Oni su imenovani u izveštajima dostavljenim FSS, zajedno sa njihovim bivšim klubovima.

Tim slučajevima baviće se oficir za integritet FSS Svetislav Bata Djurović, koji je početkom godine imenovan na tu funkciju. ;Nekadašnji policajac i načelnik SBPOK-a, u saradnji sa članovima Disciplinske komisije FSS, zatražiće izjašnjavanje klubova i fudbalera pod sumnjom. Potom sledi eventualna odluka o visini kazne.

Prema Disciplinskom pravilniku, ukoliko se dokažu sumnje u povezanost klubova i fudbalera sa kladionicama, moguće su visoke novčane kazne i oduzimanje bodova.

Djurović je prošlog petka 2. aprila, službeno pratio utakmicu lučanske Mladosti i niškog Radničkog. Mladost je pobedila sa 4:1, a kako je naveo Sport klub, taj meč za sada nije zabeležen kao sumnjiv.

indeksonline.rs/Beta

Exit mobile version