Sporazum o saradnji sa Goraždom

[sg_popup id=”3” event=”onload”][/sg_popup]Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i premijer Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Emir Oković potpisali su Sporazum o saradnji. Nakon sastanka u Gradskoj upravi predstavnici goraždanskog kantona sa lokalnim zvaničnicima obišli su Muzej Ras, Kulturni centar i Bošnjačko nacionalno vijeće.

Sporazum o saradnji sa Bosansko-podrinjskim kantonom Goražde podrazumeva jasno definisane ciljeve o unapređenju saradnje i razvoja u više oblasti: privreda, obrazovanje, kultura, sport… Sporazum će – po mišljenju gradonačelnika Novog Pazara, Nihata Biševca – dodatno unaprediti i međudržavnu saradnju između Srbije i Bosne i Hercegovine.

”Drago mi je što smo potpisali ovaj Sporazum. To je još jedna potvrda politike stvaranja prijatelja, koju vodi Grad Novi Pazar”, rekao je Biševac. On je istako da je kanton Goražde privredno razvijen, te da je prioritet podsticanje privredne saradnje.

”Živimo u vreme intenzivirane saradnje u svim oblicima i načinima organizovanja, a ovo je čin kojim pokušavamo unaprediti saradnju sa Gradom Novim Pazarom, sa kojim imamo bliske veze i izvan javnog života – rekao je premijer Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Emir Oković. On je podsetio i na važnost infrastrukturnog poveziovanja, što je, po njegovim rečima, ključ buduće uspešne saradnje.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO