Spektakl u Torinu bez pobednika. Juve zadnji u grupi. Bajern u osmini finala LŠ

79

Ni posle četiri odigrane utakmice ove sezone u Ligi šampiona Juventus nije osetio slast pobede, pošto je u derbiju odigrao 2:2 sa Realom u Torinu. Mančester siti je pred svojim navijačima lako izašao na kraj sa CSKA i slavio sa 4:2, dok je Anderleht priredio najveće iznenađenje i remizirao 1:1 sa Pari Sen Žermenom u gostima. Uz rame ekipi Mitrovića i Milivojevića je i Kopenhagen pošto je pobedio Galatasaraj sa 1:0 za prvi trijumf u eliti.

77

Grupa A: Svi bez muncije, “nule” Junajteda u Španiji i Bajera u Ukrajini
Mančester junajted je odigrao 0:0 sa Real Sosjedadom u gostima, a sve što je moglo naopako da krene za “đavole, krenulo je. U nekoliko navrata Španci su imali priliku itekako da ugroze gol engleskog tima, ali je David Hea nekoliko puta morao da interveniše i krajnjim naporom spašava svoju ekipu.

U 69. minutu Markel Bergara pravi veoma naivan faul u šesnaestercu, a arbitar bez razmišljanja pokazuje na belu tačku i veliku priliku da Junajted odnese sva tri boda.

Ipak, loptu je namestio Robin van Persi, ali nije realizovao veliku priliku, te se rezultat nije menjao do kraja susreta. Veliki problem za trenera Mančester junateda Dejvida Mojesa biće neigranje Maruana Felainija koji je u 90. minutu zaradio drugi žuti karton, pa je morao ranije u svlačionicu.

Velika bitka u Ukrajini između Šahtjora Bajera iz Leverkuzena rezultovala je “nulom”, jer su ofanzive, tvrdom odbranom protivnika, bile nemoćne da savladaju golmane.

Činjenicu da je igra bila veoma gruba podržava veliki broj žutih kartona, pogotovo u drugom poluvremenu, gde ih je bilo čak šest.

76

 

Grupa B: Real ostavio Juve bez pobede, Kopenhagen šokirao Galatu za istoriju

 

Fantastičnu utakmicu i atomski fudbal priredili su Real Juventus, čiji navijači nisu ni sanjači da se neće radovati posle četiri kola i da će njihov tim biti poslednji na tabeli. Nametnuo je Juve od početka žestok ritam, dok su se “kraljevići” trudili da umrtve igru. Gosti su bili i dosta nervozni, naročito Kristijano Ronaldo koga su navijači častili zvižducima pri svakom kontaktu sa loptom.

Upravo je zvezda Reala prva zapretila ali je lopta prohujala pored leve stative, da bi onda “stara dama” napadala u naletima. Vrlo blizu pogotka bila je u 17. minutu kada je Pogba centrirao sa leve strane, a Pepe loše zahvatio loptu i umalo matirao Kasiljasa koji je sjajno intervenisao i sačuvao svoju mrežu.

Potpuno je Juve kontrolisao dešavanja na terenu, ali je u 28. minutu Kasiljas pokazao zašto mu je mesto među stativama. Sevnula je kontra po levoj strani, Tevez je odlično centrirao na drugu stativu gde je Markizio iz punog trka sjajno šutirao glavom, ali je golman i kapiten Madriđana nogom sprečio gol koji su svi već videli.

Nagrada za inicijativu ipak je stigla pre pauze. Prvo je Vidal stavio na muke Kasiljasa sa distance, a onda je Varan nesmotreno oborio Pogbu u svom kaznenom prostoru i naterao Veba da pokaže na belu tačku. Vidal je preuzeo odgovornost i na skoro savršen način izveo najstrožu kaznu, jer je poslao loptu u gornji desni ugao, pod prečku, što je bilo neodbranjivo, pa je Kasiljas kapitulirao posle serije sjajnih odbrana.

Uzbuđenja nisu izostala ni u nastavku, naprotiv, već su odigrali furioznih 20 minuta sa preokretima i tri gola. Samo sedam minuta bilo je potrebno Real da anulira zaostatak u Torinu, ali su Madriđani imali veliku pomoć Kaseresa. Desni bek Juventusa je želeo da vrati loptu saigračima iz odbrane, ali je to učinio loše, pa je Ronaldo zakačio loptu koja je došla do Benzeme, on je izbacio Portugalca po levoj strani, a Kristijano iz prve pogodio desni ugao za 1:1.

Rasplamsala se borba u Torinu, a fudbaleri italijanskog prvaka će definitivno sanjati Kasiljasa. Pogba je ubacio loptu sa leve strane u peterac, a golman Reala sa pola metra odbranio udarac Markizija, čiji je drugi pokušaj na samoj liniji zaustavio Pepe, za uzdahe navijača na tribinama, koji su zanemeli u 60. minutu.

Marselo je dugom loptom pronašao Ronalda, na koga je zaboravio Kaseres pa je Portugalac proigrao Bejla na desnoj strani, a Velšanin krenuo na Asamou i pogodio bliži ugao Bufona za preokret. Igru punu tempa zaokružila je “stara dama” pet minuta kasnije – Kaseres se iskupio za kikseve i sa desne strane pronašao Ljorentea koji je glavom matirao Kasiljasa za konačnih 2:2.

U senci ovog derbija ostala je istorijska, prva pobeda Kopenhagena,debitanta u elitom takmičenju. Prvak Danske je priredio veliko slavlje svojim navijačima pošto je golom Bratena iz šestog minuta srušio favorizovani Galatasaraj.

Grupa C: Šok u Parizu, prvi bod za Anderleht, Olimpijakos grabi ka osmini finala

 

Pari Sen Žermen je važio za apsolutnog favorita protiv Anderlehta, ali je belgijski tim uspeo da dođe do prvog ovosezonskog boda u Ligi šampiona. Aleksandar Mitrović i Luka Milivojević su se našli u startnoj postavi, ali nisu učestvovali kod gola koji je postigao De Zeuv u 68. minutu nakon akcije po desnoj strani.

Da se ne dogodi potpuno iznenađenje na “Parku prinčeva” pobrinuo se niko drugi do Zlatan Ibrahimović, koga je stativa prvo sprečila da izjednači, ali iz popravnog nije bilo greške, pa je PSŽ-u doneo neočekivano samo bod u duelu sa poslednjeplasiranim timom u grupi C.

Ruže u eliti ne cvetaju ni Benfiki, za koju su od početka zaigrali Nemanja Matić i Lazar Marković, ali nisu uspeli da spreče poraz u Atini. Olimpijakos je napravio veliki korak ka narednoj fazi pošto je slavio minimalan trijumf do kog je došao već u 13. minutu kada je Kostas Manolas glavom sproveo u mrežu centaršut Holebasa.

78

 

Grupa D: Siti za pola sata završio posao sa CSKA, Bajern se mučio sa Plzenom

 

Siti je za pola sata rešio sve dileme protiv CSKA na Itihadu i napravio ogroman korak ka osmini finala. Moskovljani nisu imali rešenje za izuzetno raspoloženog Serhija Kun Aguera koji je i pogađao i asistirao.

Građane je ka vođstvu pogurao Zoran Topšić pošto je oborio Davida Sivu u svom kaznenom prostoru, pa je Aguero sa bele tačke matirao Akinfejeva. Isti igrač je na 2:0 povisio u 20. minutu pošto se sjajnim prijemom petom oslobio Berezuckog i namestio na udarac kojim je zatresao mrežu Moskovljana za 2:0.

Pitanje pobednika odlučeno je 10 minuta kasnije kada je Kun igru u transu krunisao asistencijom za Negreda koji je ispisao 3:0 na semaforu. Da “armejci” ne ostanu na nuli pobrinuo se u samom finišu prvog dela Dumbija.

Negredo je početkom drugog dela pretvorio asistenciju Nasrija u 4:1, do kraja je španski napadač postigao još jedan pogodak, a Dumbija iz penala uspeo jedino da ublaži ionako ubedljiv poraz.

Bajern se nakon “petarde” Plzenu u prošlom kolu u Minhenu mučio na gostovanju u Češkoj, ali je ipak uspeo da obezbedi plasman u osminu finala. Mučio se šampion Evrope sve do 65. minuta kada je rezervista Mario Mandžukić glavom sproveo u metu centaršut Lama sa desne strane za minimalan, ali iuzuzetno vredan trrijumf.

Liga šampiona, 4. kolo:

Grupa A:
Šahtjor – Bajer 0:0
Sosijedad – Mančester junajted 0:0
Tabela: Junajted 8 bodova, Bajer 7, Šahtjor 5, Sosijedad 1.
Grupa B:
Juventus – Real Madrid 2:2 (1:0)
(Vidal 41, Ljorente 65 – Ronaldo 52, Bejl 60)
Kopenhagen – Galatasaraj 1:0
(Braten 6)
Tabela: Real Madrid 10, Galatasaraj 4, Kopenhagen 4, Juventus 3.
Grupa C:
PSŽ – Anderleht 1:1 (0:0)

(Ibrahimović 70 – De Zeuv 68)

Olimpijakos – Benfika 1:0
(Manolas 13)
Tabela: PSŽ 10, Olimpijakos 7, Benfika 4, Anderleht 1.
Grupa D:
Mančester siti – CSKA Moskva 5:2
(Aguero 3,20, Negredo 30,51,90 – Dumbija 45+1,71pen)
Plzen – Bajern 0:1 (0:0)
(Mandžukić 65)

Tabela: Bajern Minhen 12, Mančester Siti 9, CSKA Moskva 3, Plzen 0.

Sreda:
Grupa E:
20:45 Bazel – Steaua
20:45 Čelsi – Šalke
TABELA: Čelsi 6, Šalke 6, Bazel 4, Steaua 1.
Grupa F:
20:45 Borusija Dortmund – Arsenal
20:45 Napoli – Marsej
TABELA: Arsenal 6, Borusija 6, Napoli 6, Marsej 0.
Grupa G:
18:00 Zenit – Porto
20:45 Atletiko Madrid – Austrija Beč
TABELA: Atletiko 9, Zenit 4, Porto 3, Austrija 1.
Grupa H:
20:45 Ajaks – Seltik
20:45 Barselona – Milan
TABELA: Barselona 7, Milan 5, Seltik 3, Ajaks 1.

SandzakHaber.net

Izvor: blic

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO