Spahić: U Novom Pazaru testirano blizu 5.000 ljudi

NOVI PAZAR – Direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru Šefadil Spahić izjavio je da je do danas u tom gradu na prisustvo korona virusa testirano 4.937 osoba, dok je u poslednjih nekoliko dana obavljeno oko 500 uzorkovanja.

On je novinarima rekao da je juče pristiglo 500 brzih i isto toliko PCR testova, koji se potom distribuiraju Opštoj bolnici, Domu zdravlja i Zavodu za javno zdravlje.

“Domu zdravlja se prosledi oko 30 testova, Opštoj bolnici oko 100, a deo testova radi Zavod. Problem je što se veliki broj ljudi uplašio i želi da radi PCR test a to zaista nije moguće”, naveo je Spahić.

On je dodao da je od 27. do 30. juna broj pozitivnih osoba bio izmedju 28 i 26 i da je u tom periodu primetan pad pozitivnih briseva u odnosu na broj poslatih uzoraka.

“Teško je davati prognoze, ali očekujemo da tokom naredne nedelje imamo još jedan blagi porast, a onda lagani pad broja obolelih. Činjenica je da se naši gradjani kasno javljaju lekaru, kada već postoji teža klinička slika zbog čega i imamo toliko hospitalizovanih pacijenata”, rekao je Spahić.

Apelovao je na gradjane da se jave svom izabranom lekaru ukoliko imaju bilo kakve simptome, i da maksimalno poštuju sve preporučene mere prevencije.

Beta/Indeksonline

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO