Naslovna Featured Istaknuto Spahić: Strahujemo od ponavljanja letnjeg scenarija

Spahić: Strahujemo od ponavljanja letnjeg scenarija

spahic:-strahujemo-od-ponavljanja-letnjeg-scenarija

NOVI PAZAR – Direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru Šefadil Spahić ocenio je danas da je epidemiološka situacija u tom gradu nepovoljna i nestabilna jer poslednjih mesec dana raste broj inficiranih korona virusom.

“Naš zadatak je da usporimo širenje virusa, a to jedino možemo striktnom primenom protivepidemioloških mera i zato još jednom apelujem na sve gradjane da ih poštuju. Strah nas je, a i postoji opravdana zebnja, da će nam se ponoviti scenario od letos ukoliko nastavimo ovako”, rekao je Spahić za radio Sto plus.

On je kazao da je u poslednja četiri dana broj novootkrivenih slučajeva zaraze dvocifren, kao i da se povećava broj prvih pregleda u kovid ambulanti.

Kako je dodao, zdravstveni sistem u Novom Pazaru obezbedio je “odredjene smeštajne i kadrovske kapacitete”, ;ali da on ne bi izdržao “talas sličan onom od pre nekoliko meseci”.

“Savetujemo svima da se jave kovid ambulanti, a onima koji su pozitivni, a bez simptoma, preporučujemo da budu smešteni na bolničko lečenje ukoliko nemaju uslova za kućnu samoizolaciju”, rekao je Spahić.

Upitan zašto se u dnevnim izveštajima Štaba za vanredne situacije ne saopštava i broj preminulih Novopazaraca u zdravstvenim ustanovama u drugim gradovima, Spahić je odgovorio da Zavod “ne poseduje te podatke”.

indeksonline.rs/Beta

Exit mobile version