SPAHIĆ: Oko 40 slučajeva dnevno, po 10 hospitalizujemo

NOVI PAZAR – Novopazarska bolnica transportovala je tokom poslednja dva dana u Klinički centar Kragujevac (KC) sedam pacijenata zaraženih korona virusom, saznaje Sto plus radio.

“Danas su prebačena četiri, a juče su u Kragujevac prevezena tri pacijenta sa težom kliničkom slikom”, navelo je više izvora u Opštoj bolnici Novi Pazar.

Direktor Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) Šefadil Spahić potvrdio je nagli skok broja potvrđenih slučajeva i u skladu sa tim rast broja pacijenata na Infektivnom odeljenju, kovid ambulanti i privremenoj bolnici.

“Trenutno imamo više od 40 novih slučajeva dnevno, od kojih barem njih desetak moramo da hospitalizujemo”, rekao je Spahić.

On je potvrdio i da se na lečenju u Kragujevcu nalazi više desetina pacijenata iz Novog Pazara, od kojih je njih dvoje trenutno na respiratoru.
Direktor Zavoda je ocenio da njegovi apeli da se smanje kontakti i pridržava mera opreza nisu dali rezultat.

Epidemiolog je ukazao na naglo opuštanje i nepridržavanja mera zaštite u novopazarskim ugostiteljskim objektima.

“Sanitarna inspekcija je obilaskom više desetina lokala tek u par njih videla adekvatne mere zaštite. Zbog svega toga sam siguran da ćemo u predstojećem periodu imati dalje povećanje broja obolelih”, naglasio je Spahić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO