Spahić: Ohrabrujući podaci o broju novozaraženih i hospitalizovanih u Novom Pazaru

NOVI PAZAR – Direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru Šefadil Spahić ocenio je danas da je epidemiološka situcija u tom gradu i dalje nestabilna i nesigurna, ali da su podaci o broju novozaraženih i hospitalizovanih ohrabrujući.

On je novinarima nakon sednice Gradskog štaba za vanredne situacije rekao da je trenutno broj zaraženih na dnevnom nivou oko 30, kao i da je manji broj prvih pregleda u Kovid ambulanti.

“Smanjuje se i broj hospitalizovanih pacijenata u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, i to su sve odredjeni parametri koje redovno pratimo i koji su ohrabrujući. Očekujem da ćemo uz pridržavanje epidemioloških mera još jedno izvesno vreme i vakcinaciju vrlo brzo izaći iz ove epidemiološke situacije i krize”, rekao je Spahić.

On je istakao da je poboljšan i odziv gradjana na vakcinaciju i da se u Novom Pazaru u poslednjih pet dana, dnevno vakciniše oko 200 ljudi.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da je na današnjoj sednici doneta odluka o ukidanju novčane pomoći obolelima od kovida 19.

“Ukinuće se jednokratna novčana pomoć od 10.000 dinara primaocima socijalne novčane pomoći koji su oboleli od kovida 19, kao i odredjenim gradjanima koji su takodje primali pomoć, zato što sada imaju alternativu i mogu da se vakcinišu. Apelujem na sve gradjane da prime vakcinu jer je to jedini način da se što pre vratimo normalnom životu”, rekao je Biševac.

On je dodao da će vanredna situacija u gradu biti na snazi do daljnjeg.

indeksonline.rs/Beta

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO