Šokantno :Četnici zakazali datum za šetnju u Novom Pazaru

Četnički pokret zakazao je za 23.oktobar parastos u Petrovoj crkvi,u Novom Pazaru i šetnju kroz taj grad.

Četnički pokret poziva sve poštovaoce rodoljubive tradicije Srpskih oslobodilačkih ratova da svojim prisustvom u Petrovoj crkvi 23. oktobra 2014. godine na parastosu izginulim junacima, odaju počast ovim hrabrim Srbima koji nisu žalili da daju svoj život za oslobođenje Srbije od Tuskog ropstva. Parastos je zakazan za 10.00 časova.

Novi Pazar je oslobođen 23.oktobra 1912. godine i na taj dan ćemo posle parastosa u Petrovoj crkvi mirno i dostojanstveno prošetati do crkve Svetog Nikole, gde ćemo upaliti sveće čuvenom generalu i oslobodiocu Novog Pazara Mihailu Živkoviću. Potom, u 12.00 časova nastavićemo “Šetnju oslobođenja” do opštine Novi Pazar gde ćemo predati našu inicijativu za postavljanje spomenika generalu Mihailu Živkoviću u gradskom parku. Time se svesrpsko malo obeležavanje ovog značajnog datuma završava.

Javljaju se razni glasovi da obeležavanje značajnih datuma oslobođenja Srbije nisu dozvoljena, no mi ne verujemo u to. Svedoci smo da sadašnja Vlada Srbije čini sve da se demokratija poštuje u Srbiji makar to značilo podići policiju i vojsku na one koji drugačije misle. Skup i šetnja biće uredno prijavljeni, no u slučaju da se desi da zbog povećanog obima radova na srpskim putevima bude većih prepreka, jer Srbija se gradi uzduž i popreko, u tom slučaju savetujemo da se svi učesnici organizuju sopstvenim prevozom, redovnim autobuskim i železničkim linijama, kao i pešaka šumom, dolinom, planinom… Za nas prepreka nema!

Četnički pokret takođe poziva sve rodoljubive organizacije koje žele da se uključe u obeležavanje ovog značajnog datuma, kao i pokretanje inicijative i podnošenja zahteva skupštini opštine Novi Pazar za podizanje spomenika generalu Mihailu Živkoviću da se jave Četničkom pokretu radi formiranja Organizacionog odbora “Seti se ko su ti bili preci”. Ovo je opštenacionalna stvar i samo sloga Srbina spasava. Svi ko jedan braćo i sestre!

Šetnju će predvoditi potomci oslobodioca Novog Pazara i prilikom šetnje koju smo nazvali “Šetnja oslobođenja” svi učesnici će dobiti majce sa natpisom “Seti se ko su ti bili preci” čime simbolično pokazujemo da nismo zaboravili naše junačke pretke koji su ginuli za Krst časni i slobodu zlatnu.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO