Šok u Riju: Preminuo trener Nemačke!

Taksista je za smrt nesrećnog Hancea optužio drugog Nemca, Katinija.

U subotu, 13. avgusta, iz Rija je stigla vest da se trener nemačke reprezentacije u kanuu, 35-godišnji Stefan Hance, nalazi u kritičnom stanju posle saobraćajne nesreće.

Nažalost, dve večeri kasnije, iz Brazila stigla je još tužnija vest – Hance je podlegao povredama glave i vrata zadobijenim kada se taksi kojim se prevozio ulicama Rio de Žaneira zakucao u betonski zid.

Hance u trenutku nesreće, koja se i dalje rasvetljava, nije bio vezan sigurnosnim pojasom, udarac je bio silovit, a povrede fatalne po njegov život.

Hance je u taksiju bio sa jednim od sportskih naučnika angažovanih u olimpijskom timu Nemačke, Kristijanom Katinijem, koji nije zadobio teške povrede.

Inače, Hance je i sam bio uspešan sportista, kajakaš, koji je na Olimpijskim igrama 2004. u Atini osvojio srebro.

Prema rečima očevidaca, tandem iz stručnog štabsa nemačke reprezentacije vraćao se u Olimpijsko selo, kada je vozač taksija (verovatno usled neprimerene brzine, navode pojedini mediji) izgubio kontrolu nad vozilom, preleteo na drugu kolovoznu traku u ulici Avenida das Americas i velikom silinom udario u betonski zid.

Taksista, Artur de Almeida Kampos, koji je i sam prošao bez težih posledica, napisao je u zapisniku sa nesreće da je uzrok bio taj što mu je Katini zgrabio volan potpuno neočekivano u trenutku kada su naišli na raskrsnicu i da je to dovelo do toga da izgubi kontrolu nad vozilom.

S obzirom na to koliko su povrede glave bile ozbiljne, nesrećni Hence bio je prevezen na neurohirurgiju na jednoj klinici u Riju, gde su specijalisti obavili hitnu operaciju na mozgu, ali je nekada sjajni sportista izgubio bitku s povredama.

Inače, nesreća se dogodila u 4:05 po lokalnom vremenu u noći između petka i subote, a operacija je obavljena u 10.00, na “Miguel Couto” klinici

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO